Scandalul fotografiei cu doi manelisti, doi politisti si un jandarm. Replica fortelor de ordine: "Muzicienii au vrut sa faca poza"

Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 18:30
7008 citiri
Scandalul fotografiei cu doi manelisti, doi politisti si un jandarm. Replica fortelor de ordine: "Muzicienii au vrut sa faca poza"
Manelistii Adrian Minune si Tzanca Uraganu s-au foorafiat cu politistii FOTO: Facebook/ Andrei Velcu

Politistii si jandarmul care s-au pozat cu manelistii Adrian Minune si Tzanca Uraganul, in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2020, dupa ce au spart o petrecere care incalca reglementarile privind masurile anticoronavirus, sunt cercetati disciplinar. Sefii sindicatelor spun insa ca cei in cauza nu au incalcat nicio lege.

O fotografie postata pe pagina de Facebook a unui manelist celebru a facut inconjurul retelelor de socializare. Doi politisti si un jandarm au facut poza un manelistii Adrian Minune si Tzanca Uraganul, la putin timp dupa ce sparsasera o petrecere si ce aplicasera mai multe amenzi pentru nerespectarea masurilor anticoronavirus.

Poza a fost vazuta si de sefii oamenilor legii, care au dispus o ancheta in acest caz.

Sindicalistii spun insa ca simplul fapt ca au facut o fotografie, nu incalca nicio reglementare legala. Mai mult, politistii aplicasera 11 amenzi in valoare de 38.500 de lei, inainte de a face aceasta fotografie.

Ce s-a intamplat inainte de aceasta fotografie

Cosmin Andreica, seful Sindicatului Europol a povestit pentru Ziare.com intregul film al acestui scandal.

"A fost vorba despre o petrecere privata, intr-un apartament de tip penthouse din sectorul 6. Politistii s-au dus la usa. Organizatorii au deschis. Li s-a pus in vedere ca trebuie sa incheie petrecerea.

Singura mea temere in acest caz a fost ca cei prezenti sa fi beneficiat de indulgenta din partea colegilor mei. Era o problema daca politistii dadeau avertismente celor prezenti acolo. Insa au aplicat 11 sanctiuni contraventionale in valoare de 38.500 de lei. Si-au facut treaba.

Cand au ajuns acolo, au inceput sa se precipite spiritele. Erau tot felul de oameni care s-au aratat deranjati de prezenta politistilor acolo.

Unul dintre cei doi manelisti i-a linistit si le-a spus petrecaretilor ca oamenii isi fac datoria si ca trebuie sa se conformeze. Mai mult, dupa ce au fost date amenzile, manelistul Tzanca Uraganul, cred, a vrut sa posteze pe pagina sa de socializare ca a fost sanctionat si a spus ca vrea sa-i atentioneze pe ceilalti colegi de breasla sa nu mai organizeze astfel de petreceri pentru ca Politia ii va amenda", a spus Cosmin Andreica.

Seful Sindicatului Europol a mai spus a este mare lucru si faptul ca organizatorii petrecerii le-au deschis usa politistilor pentru ca in astfel de cazuri fortele de ordine nu pot intra peste ei fara acordul lor. "Vorbim despre 15-20 de persoane si de o petrecere privata. De multe ori, in astfel de situatii, proprietarul nici nu ne deschide usa cand intervenim la un apel de urgenta".

Pe de alta parte, Andreica a mai spus ca "Si premierul Ludovic Orban a fost sanctionat ca nu a purtat masca. Asta nu insemana ca maine un politist nu mai poate sa faca poza cu domnul Orban pentru ca a incalcat legea.

S-au nascut multe discutii referitoare la acea poza. Insa pe noi ne interesa cel mai mult sa vedem ca politistii si-au facut datoria si au aplicat acele sanctiuni contraventionale".

Iulian Surugiu: "Singura mea problema este ca cei doi manelisti nu aveau masca"

Seful Sindicatului National al Agentilor de Politie, Iulian Surugiu, a explicat ca din punctul lui de vedere nu este nici o crima faptul ca politistii s-au fotografiat cu manelistii. "Si politicienii s-au fotografiat cu manelistii si nu a fost o problema. Ei le canta in continuare la petreceri. Problema cea mai mare, din punctul meu de vedere, este ca cei doi manelisti nu purtau masca. Nu cred ca politistii vor primi mai mult de un avertisment, in cazul in care vor fi sanctionati".

11 persoane amendate, la petrecere

Un comuncat al Politiei Capitalei anunta ca, in noaptea de 31 octombrie spre 01 noiembrie 2020, politistii Sectiei 20 actionand pe linia prevenirii raspandirii virusului SARS-COV-2 au identificat un eveniment privat aflat in desfasurare intr-un apartament de tip penthouse din sectorul 6.

"La acest eveniment politistii au identificat 11 persoane care au fost sanctionate pentru incalcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 si a Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. In acest caz, amenzile au fost in valoare totala de 38.500 lei", a transmis Politia Capitalei.

Dupa aparitia fotografiei, DGPMB a revenit cu un comunicat si a precizat ca, "referitor la o imagine aparuta in spatiul public unde doi politisti si un jandarm apar langa doi barbati care nu poarta masca, precizam ca Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti nu tolereaza abaterile de la Statutul Politistului si de la Codul de etica si deontologie al politistului.

In acest sens precizam ca la nivelul Politiei Sectorului 6 din cadrul Directie Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, structura de control intern efectueaza verificari cu privire la acest eveniment pentru stabilirea tuturor imprejurarilor care au condus la producerea lui si pentru luarea masurilor in consecinta".

Conform ultimelor date, ancheta inca nu s-a incheiat. Cel mai probabil, zilele urmatoare va fi solutionat acest caz.

Ancheta dupa ce doi politisti si un jandarm s-au fotografiat cu Adrian Minune la petrecerea la care acesta a fost amendat

Adrian Copilul Minune si Tzanca Uraganu, amendati de Politie pentru ca au participat la un chef, cu incalcarea regulilor sanitare

Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
#manelisti, #coronairus, #scenariul rosu, #Bucuresti, #amenzi politie, #Adrian Minune, #Tzanca Uraganul , #politie