Oficial DGA: E problema fiecarui politist daca vrea sa comita o fapta de coruptie

Joi, 02 Iunie 2011, ora 23:55
1796 citiri
Oficial DGA: E problema fiecarui politist daca vrea sa comita o fapta de coruptie
Foto: Arhiva

Comisarul sef Gabriel Constantin, de la Directia Prevenire din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, a declarat joi, la Pitesti, ca profesia de politist implica moralitate si nu poate aprecia daca masura reducerii salariilor va atrage o crestere a cazurilor de coruptie in randul politistilor.

"Profesia noastra difera de alte profesii prin legatura indisolubila cu moralitatea. Legea trebuie respectata si aplicata, nu interpretata. Cu privire la salarii, nu ma pot pronunta. Atat timp cat un politist este pus sa respecte si sa aplice legea, trebuie sa aplice legea. Ce ar fi sa isi faca fiecare dreptate, sa aplice legea din punctul lui de vedere? Daca cineva incalca legea, atunci trebuie sa si raspunda pentru aceasta incalcare a legii", a declarat comisarul sef Gabriel Constantin.

Intrebat de jurnalisti daca diminuarea veniturilor politistilor ar putea creste riscul de coruptie, comisarul sef Gabriel Constantin a spus ca tine de personalitatea fiecaruia daca vrea sau nu sa comita fapte de coruptie.

"Inteleg ca acestea sunt salariile, nu sunt eu de vina sau altcineva, dar toti, mai ales politistii, trebuie sa intelegem ca trebuie sa respectam in primul rand noi legea, atata timp cat cerem cetatenilor sa respecte legea. Eu am ca sarcina de serviciu sa efectuez activitatea de instruire. E problema fiecaruia, care tine de personalitatea lui, daca vrea sa comita sau nu o fapta de coruptie. Nu pot aprecia daca va creste sau nu numarul cazurilor de coruptie", a mai declarat comisarul sef Gabriel Constantin.

Seful Directiei Rutiere din IGPR, comisarul sef Lucian Dinita, impreuna cu comisarul sef Gabriel Constantin de la Directia Prevenire din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA), au demarat o actiune de reinstruire a politistilor rutieri din cadrul IPJ Arges, pe tema coruptiei in randurile lucratorilor MAI.

Dinita si cei de la DGA vrea sa verifice daca politistii din trafic aplica in mod corect legislatia rutiera.

Vizita celor doi comisari in Arges s-a datorat demararii in luna aprilie a unor activitati menite a observa la fata locului modul in care politistii cu atributii in domeniul sigurantei rutiere cunosc si respecta procedurile de lucru.

De asemenea, se intentioneaza informarea acestora cu privire la programul de prevenire anticoruptie in randul lucratorilor MAI.

Argesul este cel de-al 32-lea judet unde are loc un asemenea instructaj, iar activitatile se vor tine la centrul de pregatire profesionala de la Budeasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#politie acte coruptie, #reducere salarii politisti , #politie