Parlamentarii au reclamat Papaya si la Politie, si la Protectia Copilului pentru clipul "Copiii referendumului". Majoritatea sunt de la PNL

Marti, 06 Noiembrie 2018, ora 10:35
13548 citiri
Parlamentarii au reclamat Papaya si la Politie, si la Protectia Copilului pentru clipul "Copiii referendumului". Majoritatea sunt de la PNL
Foto: captura video Facebook/Papaya Advertising

Robert Tiderle, fondatorul agentiei Papaya Advertising, se va prezenta marti, 6 noiembrie, la Inspectoratul General al Politiei Romane, unde a fost convocat ca urmare a unui memoriu adresat de 13 parlamentari care au reclamat clipul "Copiii referendumului".

Convocarea semnata de un comisar-sef de politie il invita pe publicitar sa clarifice elementele legate de o sesizare semnata de parlamentarii nemultumiti de efectul clipului.

Mai mult, numele lui Tiderle este scris gresit in nota Politiei. "Va invitam sa va prezentati in data de 06.11.2018, orele 08.30, la sediul Directiei de Investigatii Criminale", scrie in nota care poarta siglele Ministerului Afacerilor Interne si a Centenarului, cu tot cu sloganul "Sarbatorim impreuna".

15 parlamentari, majoritatea PNL, au sesizat si Protectia Copilului

La inceputul lunii octombrie, vicepresedintele ALDE, Varujan Vosgasnian, cerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptie sa inceapa o ancheta in cazul clipului, in care au fost folositi copii, si care indemna la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei.

Mai mult, deputatul cataloga clipul drept o inscenare "cu iz satanic".

La 3 zile dupa ce referendumul a avut loc, nefiind intrunit cvorumul necesar validarii, alti 15 parlamentari au facut o sesizare similara catre Protectia Copilului. Numele lor au fost dezvaluite de jurnalistul Vlad Petreanu, pe blogul personal.

Astfel, Petreanu prezinta sesizarea celor 15 alesi care cer Autoritatii pentru Protectia Copilului sa inceapa o ancheta impotriva agentiei de publicitate, pentru a afla daca a fost "respectat interesul superior al copiilor".

"In acord cu textele legale invocate, va rugam sa dispuneti o ancheta prin care sa cercetati daca copiii din spotul publicitar au avut acordul parintilor la filmarea acestuia, daca a existat o situatie de exploatare a acestora sau daca acesti copii au fost abuzati emotional sau economic", se arata in solicitarea inregistrata pe 10.10.2018.

Cei 15 semnatari sunt: deputatii PNL Cupsa Ioan, Mihalescul (sic!) Dumitru, Popescu Pavel, Fador Angelica, Chereches Florica, Ardelean Ben-Oni, Sighiartau Robert-Ionatan, Gheorghe Andrei Daniel, Ionita Antoneta, Neagu Nicolae, deputatul minoritatilor nationale Andi Gabriel Grosaru, deputatul PSD Luminita Maria Jivan, deputatul ALDE Steluta Cataniciu si senatorii PSD Titus Corlatean si Gabriel Beniamin Les.

Povestea clipului controversat

Mesajul clipului era transmis prin imagini care reproduceau scene din "Povestea Slujitoarei", un serial despre o distopie in care femeile fertile sunt folosite pentru reproducere, fiind considerate un bun al societatii, fara drept de a alege asupra propriei vieti.

In imagini, niste copii crescuti intr-o astfel de societate sunt pusi sa recapituleze ce anume se sarbatoreste pe 6 si 7 octombrie, data la care a avut loc referendumul. Apoi, acestia asistau la arderea pe rug a unei femei, pe un camp ce semana cu zona Palatului Parlamentului. Spotul se incheia cu mesajul "Depinde de noi ce viitor le pregatim. Daca va pasa, stati acasa", #boicot.

Citește și:
Achiziții din bani publici la sfârșit de an: 59 de mașini de lux pentru deputații români. Suma cheltuită pentru înnoirea parcului auto
Achiziții din bani publici la sfârșit de an: 59 de mașini de lux pentru deputații români. Suma cheltuită pentru înnoirea parcului auto
Nu mai puțin de 59 de mașini de lux vor fi livrate Parlamentului României până la data de 20 decembrie, după ce peste 20 de mașini din parcul auto au fost deja scoate la licitație deoarece...
DNA a clasat o plângere penală făcută de consilierii PSD împotriva lui Clotilde Armand: ”O nouă victorie”
DNA a clasat o plângere penală făcută de consilierii PSD împotriva lui Clotilde Armand: ”O nouă victorie”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că DNA a clasat o plângere penală făcută de consilierii PSD împotriva sa, în legătură cu programul ”Termoficare de la Soare”, care...