Perchezitii in Ilfov: Produse contrafacute de 640.000 lei

Sambata, 04 August 2012, ora 17:44
1856 citiri
Perchezitii in Ilfov: Produse contrafacute de 640.000 lei

Politistii au descoperit, in urma descinderilor facute sambata la mai multe societati din Bucuresti si Ilfov, 310.000 de articole de lenjerie intima si jucarii importate din China, fara documente, in valoare de 420.000 de lei, precum si 10.700 de produse contrafacute, in valoare de 220.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, la sediile societatilor perchezitionate ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor au descoperit 310.000 de articole de lenjerie intima si jucarii importate din China, fara documente de provenienta, in valoare de aproximativ 420.000 de lei, precum si 10.700 de produse contrafacute (portofele, incarcatoare auto, ceasuri, ghiozdane), toate purtand insemnele unor marci cunoscute si protejate pe teritoriul Romaniei, in valoare de aproximativ 220.000 de lei.

Razii in centrele comerciale din Bucuresti si Ilfov

Toate bunurile urmeaza sa fie confiscate, in timp ce in acest caz cercetarile continua.

Sambata dimineata, ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si cu sprijinul inspectorilor vamali, au facut verificari la punctele de lucru a trei societati comerciale, in Bucuresti si in judetul Ilfov.

Verificarile au fost facute in cadrul unui dosar in care a fost dispusa inceperea urmaririi penale impotriva mai multor cetateni romani si chinezi pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Acestia sunt suspectati ca in perioada 2007 - 2012 au facut peste 2.000 de importuri de marfuri (jucarii si produse textile) din China in Romania, in valoare de peste 60.000.000 de dolari.

Conform Politiei Capitalei, o parte a marfurilor au fost comercializate fara documente, iar veniturile astfel obtinute, care se ridica la aproximativ 1.200.000 de dolari, au fost transferate in contul unei societati off-shore din Insulele Virgine Britanice, cu scopul de a disimula provenienta ilicita a veniturilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#produse contrafacute magazine Ilfov, #razii magazine Ilfov , #politie