Lista urmăriților general. Cei mai periculoși infractori români și faptele pentru care sunt căutați

Luni, 23 August 2021, ora 21:50
60855 citiri
Lista urmăriților general. Cei mai periculoși infractori români și faptele pentru care sunt căutați
Florin și Ștefan Duduianu, Puiu Popoviciu și Romeo Ursu, români dați în urmărire FOTO Poliția Română

Peste 50 de persoane sunt pe lista ”Most Wanted” a Poliției Române, oameni dați în urmărire pentru crime, violuri, proxenetism, evaziune fiscală, tâlhărie și alte escrocherii. Interlopi, oameni de afaceri, tineri, vârstnici, femei sau bărbați sunt căutați pentru fapte grave.

Infractorii celebri de pe lista Most Wanted

Florin și Ștefan Duduianu – membri ai clanului Duduianu

Florin (35 de ani) și Ștefan (24 de ani) Duduianu au fost dați în urmărire după ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare în lipsă pentru tâlhărie și șantaj. Au fost demarate demersurile legate pentru solicitarea mandatelor europene de arestare.

Faptele datează din iulie 2020, când peste 100 de polițiști din Capitală au făcut 11 percheziții domiciliare în București, Ilfov și Teleorman, într-un dosar de tâlhărie și șantaj.

Totul a pornit de la plângerile maneliștilor Florin Salam, Nicolae Guță și Țancă Uraganul, care au pretins că duduienii le-au luat circa 100.000 de euro cu forța, potrivit Libertatea.ro.

Se pare că interlopii aveau o strategie. Când se făceau dedicații, unul striga ”1.000 de euro de la mine pentru X”, asta ca să determine alți oameni de la petreceri să ofere mai mult. Dacă altcineva oferea manelistului 1.500 de euro, suma îi revenea lui Emi Pian.

Gabriel Aurel Popoviciu

Omul de afaceri, cunoscut drept Puiu Popoviciu, a fost dat în urmărire națională încă din august 2017, după ce nu a fost găsit la domiciliu.

Milionarul a primit o condamnare definită la șapte ani de închisoare în dosarul ”Ferma Băneasa” pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

În momentul în care justiția din România a dat sentința, Puiu Popoviciu era în Marea Britanie și s-a predat, însoțit de avocat, ofițerilor de la London Metropolitan Police. Ulterior, el a fost eliberat pe o cauțiune de 200.000 de euro.

În iunie 2021, Curtea Supremă a Angliei a decis că milionarul nu va fi extrădat în România pentru executarea pedepsei deoarece ”nu a avut un proces echitabil”. Lord Justice Holroyde, magistratul care a luat această decizie, a susținut că judecătorul Ion Tudoran, de la Curtea de Apel București, nu a fost un magistrat imparțial, ceea ce nu mai garantează condamnarea legala a lui Puiu Popoviciu.

Citește și: Cazul Puiu Popoviciu: Statul român ar putea cere chirie pentru cele 224 ha pe care au fost construite Mall Băneasa și Ambasada SUA

Romeo Ursu

Romeo Ursu, interlopul cunoscut drept ”Jenică Boenică”, este dat în urmărire generală încă din 2008, având două condamnări definitive la activ, fiind acuzat de înșelăciuni în domeniul imobiliar. Fugit de mai bine de un deceniu în Iordania, a sfidat adesea autoritățile române, postând mesaje ironice pe Facebook la adresa autorităților din România, sau având intervenții la televizor.

În iunie 2020, Boenică posta un mesaj în care se lauda că, grație anilor petrecuți în Iordania, a reușit să scape de una dintre condamnările la închisoare, fapt care, spunea el, nu a mai fost reușit de niciun alt fugar din fața justiției din România.

La două zile după această postare, Boenică a intrat în direct la postul România TV și a declarat că autoritățile române nu-i pot face nimic.

„Nu au ce să facă, sunt rezident. Au încercat de trei ori, degeaba. Au încercat cu mult timp în urmă, dar nu au nici o șansă. Sunt rezident, am tot ce necesită ca un personaj ca mine să se integreze în societatea lor, așa că sunt binevenit în societatea asta”, explica interlopul, care le recomanda și altor fugari din calea legii să vină în Iordania.

Oamenii dați în urmărire pentru fapte atroce

Nu mai puțin de 54 de nume sunt pe lista Most Wanted a poliției române. Deși majoritatea oamenilor sunt necunoscuți și nu au ajuns în opinia publică, gravitatea faptelor comise este incontestabilă.

Memet Ali Gener – condamnat la 7 ani și 2 luni de închisoare pentru trafic de persoane, proxenetism, infracțiuni în regimul armelor și trafic de droguri.

Ciuches Miluț Liviu – arestare preventivă 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, omor calificat, tentativă de omor calificat și tâlhărie calificată.

Radu Dorel – condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare pentru tentativă de omor.

Daniliuc Eugen – condamnat la cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Ion Emanuel Dan – condamnat la 9 ani și jumătate de închisoare pentru tentativă de omor calificat.

Gabor Gabriel – condamnat la 6 ani și 9 luni de închisoare pentru ultraj cu tentativă de omor asupra unui polițist.

Omar Mukhles – condamnat la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni de terorism.

Enderle Ildiko – s-a sustras executării a patru mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnată pentru trafic de persoane, trafic de minori și constituirea unui grup infracțional organizat.

Grad Ioan – condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol și lipsire de libertate în mod ilegal. Mai exact, în 2003, împreună cu un complice, a răpit două minore, de 14, respectiv 15 ani, cu care a întreținut raporturi sexuale.

Radu Stoica Anamaria – condamnată la 10 ani de închisoare pentru aderare la un grup infracțional nestructurat, trafic de persoane și proxenetism.

Bruzelea Silviu Bogdan – condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat.

Mizga Valerica – condamnat la 21 de ani și jumătate de închisoare pentru omor calificat. A intrat în locuința unei persoane, pe care a sugrumat-o pentru a-i fura bunurile de valoare.

Zhao Junguo – condamnat la 20 de închisoare pentru omor.

Piclisan Claudiu Gheorghe – condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de persoane.

Rodideal Vasile – condamnat la 12 ani și jumătate de închisoare pentru constituirea și susținerea unei grupări de criminalitate organizată, deținerea fără drept de muniție destinată armelor de război, instigare la omor calificat și deținerea unor bancnote false, în vederea punerii în circulație.

Stoica Marian – condamnat pentru tentativă de omor.

Valug Ilie – condamnat la 12 ani de închisoare pentru că a violat o minoră în vârstă de 12 ani.

Negrea Dumitrel Iulian – condamnat la 8 ani de închisoare pentru trafic de persoane.

Usvad Dorel Cosmin – condamnat la 7 ani de închisoare pentru trafic de persoane și de minori.

Bairam Nelu – condamnat la închisoare pentru trafic de persoane minore și majore în Spania, pe care le obliga să cerșească.

Xia Fang – condamnat la închisoare pentru omor.

Pandele Florentin – condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor.

Sami Youssef Fawaz – condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Boicea Lucian – condamnat la închisoare pentru tentativă de omor.

Chita Ion – condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor.

Zhang Lichao – condamnat la închisoare pentru tentativă de omor.

Kumarasamy Navaneethan – condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor.

Cionca Sebastian Decebal – condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor.

Xu Min – condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat.

Ion Nicolaie – condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Un bărbat de 57 de ani din Petroșani, condamnat în trecut pentru uciderea unei prostituate, a fost reținut, din nou, pentru crimă. Trupul victimei a fost găsit după două luni, pe un teren...
#infractori, #Most Wanted infractori Romania, #politie, #omor, #crima, #Clanul Duduianu, #Puiu Popoviciu, #Romeo Ursu Boenica , #politie
Comentarii