Peste 2.000 de taximetristi din tara verificati de politisti

Joi, 03 Februarie 2011, ora 14:54
943 citiri
Peste 2.000 de taximetristi din tara verificati de politisti
Foto: Romania Libera

Peste 2.000 de taximetristi au fost verificati, intr-o singura zi, in cadrul unei actiuni a Politiei desfasurate la nivel national, fiind constatate peste 700 de abateri de la normele contraventionale, anunta Politia Romana.

Actiunea organizata in zona garilor si aeroporturilor civile a avut drept scop verificarea respectarii normelor in domeniul transportului rutier in regim de taxi, urmarirea starii psiho-fizice a conducatorilor auto, dar si mentinerea unui climat de legalitate in acest domeniu, arata un comunicat al Politiei Romane.

Controalele au fost realizate cu ajutorul a 391 de politisti si 113 reprezentanti ai institutiilor cu atributii de control in domeniul taximetriei.

Din totalul celor 702 abateri constatate, 119 se refera la prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi, 558 la normele privind circulatia pe drumurile publice si 25 au fost abateri la prevederile Legii nr. 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

In urma acestei actiuni au fost retinute 10 permise auto, iar pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare au fost retrase 41 de certificate de inmatriculare.

Totodata, au fost depistati sase soferi care efectuau ilegal transport de persoane, fiind sanctionati contraventional, iar in paralel s-a dispus masura suspendarii dreptului de utilizare a autovehiculelor prin retinerea certificatelor de inmatriculae si a placutelor cu numarul de inmatriculare.

De asemenea, oamenii legii au constatat cinci infractiuni la regimul circulatiei, comise de taximetristi, se mai arata in comunicatul Politiei Romane.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#taximetristi verificati abateri normel, #permise auto retinute , #politie