Politia a eliberat peste 50 de caini de la o fosta ferma din judetul Arad. Animalele au ajuns intr-un adapost. O femeie este cercetata in acest caz

Miercuri, 17 Februarie 2021, ora 12:38
3506 citiri
Politia a eliberat peste 50 de caini de la o fosta ferma din judetul Arad. Animalele au ajuns intr-un adapost. O femeie este cercetata in acest caz
Cainii au fost eliberati de politie FOTO Pixabay.com

Politia a eliberat peste 50 de caini tinuti de o femeie la o fosta ferma de langa orasul aradean Pancota. Oamenii legii au intervenit in urma apelului unei asociatii de protectie a animalelor, care a preluat animalele. Se pare ca acestia ar fi fost tinuti in conditii necorespunzatoare, unii fiind slabiti si raniti.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, a declarat miercuri ca reprezentanta unei asociatii a cerut sprijin prin 112 dupa ce a constatat ca zeci de caini sunt tinuti in conditii necorespunzatoare in curtea si in cladirile abandonate ale unei foste ferme.

Stefan Mandachi vrea sa dea statul in judecata pentru 10 milioane de euro din cauza cainilor maidanezi

Potrivit acesteia, o prima interventie a avut loc marti dupa-amiaza, cand au fost eliberati peste 20 de caini, iar miercuri s-a intervenit pentru eliberarea altor 30.

Femeia care tinea animalele nu avea autorizatii sau documente pentru activitati de acest fel.

Manelistul Dani Mocanu sfideaza politia. S-a pozat cu o caprioara si il roaga pe Mos Nicolae sa il aresteze, "pentru ca politia nu poate"

"In prima faza, femeia a fost sanctionata cu o amenda de 500 de lei, iar in continuare se fac verificari pentru a se stabili daca se intrunesc elementele constitutive ale vreunei infractiuni", a declarat Claudia Iuga.

Presa ceha, despre cainii maidanezi din Romania: Sunt vanati, batuti sau arsi pana la moarte

Politistii urmeaza sa stabileasca cu ce intentie pastra femeia cainii, aceasta riscand sa fie acuzata de rele tratamente aplicate animalelor sau cruzimi fata de animale.

Reprezentanta asociatiei care a preluat cainii pentru a fi dusi in locuri in care pot fi ingrijiti corespunzator, Iasmina Mot, a postat pe pagina sa de Facebook imagini din timpul interventiilor, din care se vede ca unele dintre animale sunt foarte slabite si li se vad coastele, iar altele au rani.

Iasmina Mot relateaza ca a mai preluat, in primavara anului trecut, 75 de caini tinuti de aceeasi femeie intr-un alt loc din judet.

Ferma respectiva este proprietate a unui barbat, care a dat-o in chirie femeii. Constructiile, desi aflate langa orasul Pancota, se afla pe teritoriul administrativ al comunei Siria.

Primarul comunei Siria, Valentin Bot, a precizat, pentru AGERPRES, ca nu i-a fost adus la cunostinta cazul.

Femeie din Baia Mare amendata pentru latratul cainilor

In luna ianuarie, o femeie din Baia Mare, amendata cu suma de 200 de lei pentru ca cei doi caini pe care ii avea pe proprietate latrau prea tare, a obtinut in final anularea procesului verbal de contraventie.

S. Iren are grija de doi caini care latra destul de des, iar unii vecini sunt deranjati de galagie. In apropierea locuintei acesteia se afla si o pensiune, iar turistii cazati aici s-au plans deseori de galagia provocata de animale.

Dupa mai multe plangeri la Politia Locala, in 15 februarie 2019, proprietara cainilor a fost amendata cu suma de 200 de lei, deoarece cainii au tulburat linistea locuitorilor de pe strada unde locuieste.

Mai puteti citi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat din Italia vrea să dea în judecată autoritățile din Napoli după ce a primit nu mai puțin de 48 de amenzi rutiere, în ciuda faptului că nu ar fi condus niciodată în zona...
#caini, #politie, #amenda, #Arad, #femeie cu 50 de caini , #politie