Poate sau nu Eduard Miritescu, inspectorul sef interimar al Politiei Romane, sa revoce ordinul de detasare al lui Radu Gavris?

Miercuri, 02 Septembrie 2020, ora 21:27
8216 citiri
Poate sau nu Eduard Miritescu, inspectorul sef interimar al Politiei Romane, sa revoce ordinul de detasare al lui Radu Gavris?
Radu Gavris si Eduard Miritescu

De la 1 septembrie 2020, comisarul-sef Radu Gavris a fost detasat de la Politia Capitalei, unde ocupa functia de prim-adjunct al directorului general, la Inspectoratul de Politie Judetean Harghita, unde va fi adjunct al inspectorului sef.

Detasarea, semnata de fostul sef al IGPR, Liviu Vasilescu, este pentru o perioada de sase luni, iar Gavris ar urma sa aiba atributii pe linie de investigatii criminale.

Decizia a fost anuntata pe data de 1 septembrie, dupa ce fostul sef al Politiei Romane, Liviu Vasilescu, si-a anuntat depunerea mandatului. Insa Radu Gavris a declarat la Europa Fm ca a aflat din presa despre mutarea sa.

Detasarea fostului sef al Serviciului Omoruri al Politiei Capitalei vine dupa scandalul imaginilor de la intalnirea sefilor din Politie cu liderii clanului Duduianu, cu o zi inainte de inmormantarea interlopului Florin Mototolea, zis Emi Pian. Acesta a fost ucis in dimineata zilei de 4 august dupa o rafuiala iscata de la o partida de barbut jucata intr-o curte din cartierul bucurestean Giulesti.

In timp ce Gavris este mutat la Harghita, la Politia Capitalei este in curs o ancheta a Corpului de Control al Ministerului de Interne care verifica daca informatiile transmise de politistii din cadrul Serviciului Grupari Violente, conform carora nu ar fi fost lasati de sefi sa isi faca treaba, sunt reale.

Poate seful interimar al Politiei Romane sa revoce ordinul de detasare al lui Radu Gavris?

Imediat dupa anuntul facut de Politia Romana cu privire la detasarea lui Radu Gavris, au aparut in spatiul public informatii conform carora decizia inspectorului general ar fi fost luata, de fapt, din razbunare.

Insa motivele reale ale acestei detasari nu au fost facute publice.

Surse din Politie au spus pentru Ziare.com ca Eduard Miritescu, actual inspector interimar al IGPR, ar putea revoca ordinul de detasare, insa pentru acest fapt ar trebui sa existe motive intemeiate. Altfel, dupa cele sase luni de detasare, Radu Gavris ar putea sa refuze prelungirea perioadei, daca i se va propune acest lucu.

Si seful Sindicatului politistilor Europol spune ca Gavris ar putea fi intors din drum.

"Ar putea sa inceteze detasarea in orice moment, actualul sef al Politiei Romane ar putea decide. Noi nu avem acces la nota de fundamentare a acestei decizii (de detasare a lui Radu Gavris - n.r). Decizia este insa legala", a explicat Cosmin Andreica, seful Sindicatului Europol, pentru Ziare.com.

"Este clar ca vorbim despre o rafuiala, o reglare de conturi. Nu cred ca exista o situatie operativa a acestui judet care sa necesite prezenta domnului Gavris. Este unul dintre cele mai putin afectate de omoruri, de cazuri cu autor necunoscut. Nu stim ce va face domnul Gavris la Harghita. Sunt multe alte judete unde ar fi fost necesara prezenta domnului Gavris", a mai spus Cosmin Andreica.

Centrul de Informare si Relatii Publice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a transmis, la 1 septembrie 2020, ca " prin dispozitia inspectorului general al Politiei Romane, comisarul-sef de politie Gavris Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, a fost detasat sa indeplineasca atributiile functiei de adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului de Politie Judetean Harghita, pe o perioada de 6 luni. Atributiile sale in cadrul unitatii teritoriale vor fi pe linie de investigatii criminale".

Cine este seful interimar al Politiei Romane

Eduard Miritescu a fost numit la comanda IPJ Prahova ca interimar, in februarie 2016, functie pe care a preluat-o efectiv, prin concurs, in cursul lunii decembrie a aceluiasi an.

In anul 2018, ministrul de Interne Carmen Dan ii cerea lui Gavris "sa faca un pas in spate", pentru ca s-a opus public modificarii Codului de Procedura Penala.

Iata aici declaratiile care au starnit reactia ministrului Dan: Seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, despre modificarea Codurilor Penale: Vom avea pedofili si criminali in serie.

Cateva luni mai tarziu, seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, comisarul-sef Radu Gavris, accerpta sa fie adjunctul sefului Politiei Capitalei, Mihai Marius Voicu.

Citete si:

UPDATE Zeci de oameni participa la inmormantarea interlopului Mototolea. Distantarea sociala nu este respectata, multe persoane nu poarta masca: "Regele, regele!" sau "Nu te vom uita!"

USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
USR a anunțat când va avea loc primul tur al alegerilor interne pentru președinția partidului: luni, 24 iunie, și marți, 25 iunie. Dacă este necesar, va fi organizat și un al doilea tur....
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate în două comune din județele Mureș și Alba, după ce candidații din data de 9 iunie au înregistrat număr egal de voturi. Astfel, comunele în care se va relua...
#Eduard Miritescu, #radu gavris, #liviu vasilescu, #demisie sef politie, #detasare radu gavris , #politie
  1. Cum i-a obligat Macron pe francezi să aleagă între ”ciumă” și ”holeră” politică
  2. Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
  3. Tradiții și superstiții de Sânziene. Ce să nu faci de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul
  4. Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
  5. Ucraina este prinsă într-o capcană strategică a Rusiei. Un expert în securitate explică ce trebuie să facă pentru a câștiga războiul
  6. Debarcaderul plutitor al armatei americane pentru ajutoare în Gaza nu poate fi folosit în condiții de mare agitată. „Au calculat greșit“
  7. Hoț prins de polițiști când ieșea din casa pe care o jefuise. Le-a mărturisit și alte infracțiuni care se lasă cu dosar penal
  8. Arme ”ieftine“ împotriva dronelor sunt testate în Marea Britanie. Costă sub un leu tragerea
  9. Scandal pe plajă la Eforie. Mai mulți turiști s-au luat la bătaie. Poliția îi audiază pe cei implicați VIDEO
  10. UPDATE Accident la o fabrică de lactate: Patru bărbați au căzut într-un bazin de decantare. Toți au murit. Printre ei, directorul firmei VIDEO