Politia a confiscat peste 22.000 de jucarii si produse pentru copii periculoase sau contrafacute

Sambata, 14 Decembrie 2019, ora 22:18
2294 citiri
Politia a confiscat peste 22.000 de jucarii si produse pentru copii periculoase sau contrafacute
Foto: Arhiva Pixabay

Peste 22.000 de jucarii si produse pentru copii contrafacute au fost indisponibilizate de politisti, in urma unei actiuni care a vizat protejarea drepturilor de proprietate intelectuala, fiind efectuate peste 800 de controale, dintre care 540 la agenti economici.

In urma verificarilor efectuate, au fost constatate 269 de infractiuni, a informat sambata Politia Romana.

"Astfel, structurile specializate in investigarea criminalitatii economice au desfasurat 179 de actiuni punctuale de verificare, fiind controlate 824 de obiective (540 de agenti economici, 70 de complexuri comerciale, 75 de autovehicule si 139 de persoane fizice).

In urma verificarilor, au fost constatate 269 de infractiuni, dintre care 242 prevazute de Legea 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, 3 prevazute de Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, 7 infractiuni de evaziune fiscala si 17 infractiuni de alta natura, fiind constituite 195 de dosare penale, dintre care 160 in domeniul comertului cu jucarii", potrivit IGPR.

De asemenea, au fost aplicate 332 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.142.580 de lei.

Totodata, au fost indisponibilizate sau confiscate bunuri in valoare totala de 4.621.826 lei, respectiv 22.793 de jucarii si produse pentru copii, 2.695 de articole de imbracaminte si incaltaminte pentru copii, 2.825 de produse cosmetice, 238 de produse alimentare si 3.355 de produse textile.

Activitatile politistilor au fost desfasurate in perioada 2 - 6 decembrie, o atentie deosebita fiind acordata jucariilor si produselor pentru copii care nu prezinta marcajul CE in conformitate cu legislatia in vigoare in Uniunea Europeana, jucariilor alimentate electric care pot prezenta riscuri de arsuri si de explozie, precum si jucariilor considerate periculoase care au muchii taioase sau piese usor detasabile cu risc ridicat de ingerare de catre copii sau de sufocare.

"Politistii vor continua si in perioada urmatoare actiunile de combatere a activitatilor ilicite care afecteaza drepturile de proprietate intelectuala, atat prin actiuni proprii, cat si in cooperare cu celelalte institutii cu atributii in domeniu", a mentionat IGPR.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#jucarii politie confiscate , #politie