Controalele politiei dupa decizia de prelungire a starii de alerta. Au fost date peste 5.000 de amenzi, cele mai multe, pentru nepurtarea mastii de protectie

Joi, 11 Februarie 2021, ora 21:52
2993 citiri
Controalele politiei dupa decizia de prelungire a starii de alerta. Au fost date peste 5.000 de amenzi, cele mai multe, pentru nepurtarea mastii de protectie
Politistii au dat amenzi patronilor de cafenele FOTO IPJ Ilfov

Peste 5.700 de amenzi au fost date de politie, la nivel national, in urma verificarilor privind modul in care sunt respectate masurile pentru limitarea raspandirii coronavirusului. Dintre acestea, cele mai multe au fost date pentru nepurtarea mastii de protectie.

Conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, in ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 72.000 de persoane, dar si cateva mii de operatori economici si sute de microbuze si autobuze.

"Principalele abateri constatate au fost nerespectarea masurilor privind carantina sau izolarea si incalcarea normelor de protectie individuala, aproape 5.000 amenzi fiind aplicate pentru nepurtarea mastii de protectie", a transmis MAI.

In urma verificarilor efectuate, personalul MAI a intocmit patru dosare penale, in care sunt cercetate sase persoane, pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Sute de amenzi la restaurante din Ilfov

In Romania a fost prelungita starea de alerta, astfel ca o serie de masuri raman in vigoare. Insa multi patroni de restaurante si firme de evenimente din Ilfov par ca uita regulile anti-pandemie. Politia i-a amendat.

Peste 200 de politisti, jandamri, politisti locali, dar si inspectori ITM, DSV si DSP si ai altor institutii au facut controale in cluburi, terase, restaurante, scoli, autobuze si in alte zone aglomerate.

VIDEO Sorin Cimpeanu, despre revenirea la scoala a elevilor din clasele V-VII si IX-XI: "Sansele sunt exact acelea pe care ni le creem fiecare dintre noi in parte si fiecare dintre noi impreuna"

"In urma actiunilor de control, au fost verificate 351 de societati comerciale de pe raza judetului Ilfov cu privire la respectarea recomandarilor/interdictiilor pe timpul starii de alerta si au fost legitimate 1.153 de persoane cu privire la respectarea masurilor si interdictiilor impuse.

Cum au inceput scoala peste 2 milioane de elevi. Lucian Bode: "4.000 de scoli nu au demarat procedura de autorizare la incendiu si unele unitati nu au incalzire"

De asemenea, au fost verificate 215 de mijloace de transport persoane, din judetul Ilfov.

In contextul actiunilor din ultimele 24 de ore, au fost aplicate in total 289 de sanctiuni contraventionale cu valoare totala de de 39.500 lei", a transmis IPJ Ilfov.

VIDEO Petreceri faraonice in cluburi de lux din Bucuresti, oprite de politisti. VIP-uri celebre au sfidat pandemia: Adrian Minune, Puya, Antonia si Bianca Dragusanu

Cele mai multe amenzi (271) au fost date pentru "nerespectarea masurilor de protectie individuala, pentru organizarea de activitati in spatiul public/privat/inchis pentru care au fost instituite interdictii/restrictii si pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea /libera circulatie".

Totodata, pentru ca abia a inceput scoala si deja au aparut cazuri de infectii cu noul coronavirus in unitatile de invatamant, politistii au discutat cu directorii unitatilor de invatamant despre: asigurarea pazei in unitatile de invatamant, despre accesul elevilor, despre purtatul mastilor atat de catre elevi cat si de cadrele didactice si reguli de preventie COVID.

De la inceputul pandemiei pana in prezent, in Romania au fost confirmate 755.126 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Site-urile preferate ale românilor pentru cumpărături la prețuri mici, în vizorul ANPC: "Atenție la reducerile neautentice și practicile agresive"
Site-urile preferate ale românilor pentru cumpărături la prețuri mici, în vizorul ANPC: "Atenție la reducerile neautentice și practicile agresive"
Se apropie minivacanța de 1 Mai și Paște și românii sunt dispuși să cheltuie bani și fizic, și online. Motiv pentru Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) de a-i...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#verificari, #masuri anti pandemie, #politia, #IPJ Ilfov, #Amenzi , #politie
Comentarii