Politia de Frontiera din Constanta si Tulcea, inlocuita de Garda de Coasta

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 21:40
2624 citiri
Politia de Frontiera din Constanta si Tulcea, inlocuita de Garda de Coasta

Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, proiectul de Lege care stabileste infiintarea Garzii de Coasta in zona litoralului Marii Negre, a Dunarii Maritime si a Deltei Dunarii.

Actul normativ aprobat aduce modificari in structura organizatorica a Politiei de Frontiera, putand fi asigurat astfel un inalt nivel de supraveghere si control la frontiera maritima si fluviala a Romaniei, conform unui comunicat al MAI, remis Ziare.com.

Totodata, prin proiectului de Lege adoptat se infiinteaza si in Romania Garda de Coasta, in zona litoralului Marii Negre, a Dunarii Maritime si a Deltei Dunarii.

Garda de Coasta va fi organizata la nivelul administrativ al judetelor Constanta si

Tulcea si va avea ca zona de competenta suprafata din teritoriul national constituita din zona de frontiera corespunzatoare judetelor Constanta si Tulcea, Dunarea maritima, Canalul Dunarea-Marea Neagra, apele maritime interioare, marea teritoriala, zona contigua si zona economica exclusiva.

Infiintarea se face prin reorganizarea Inspectoratelor Judetene ale Politiei de Frontiera Constanta si Tulcea, care se desfiinteaza.

Actul normativ vizeaza, de asemenea, organizarea, la nivelul Judetelor Braila si Ialomita, a unor Sectoare ale Politiei de frontiera ce vor fi subordonate Garzii de Coasta, Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Galati si Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Calarasi.

"Beneficiile pe care le aduce aceasta noua organizare vizeaza coordonarea unitara a activitatilor specifice derulate de Politia de Frontiera Romana la frontiera maritima si fluviala, asigurarea unui inalt nivel de supraveghere si control la frontiera maritima a Romaniei, asigurarea respectarii regimului juridic al frontierei de stat in zona de competenta a Politiei de Frontiera Romane la Marea Neagra si Dunarea maritima, precum si combaterea migratiei ilegale si a infractionalitatii transfrontaliere in zona de responsabilitate", se mai arata in comunicat.

Unele prevederi ale legii intra in vigoare la data eliminarii controalelor la

frontierele interne, stabilita prin decizie a Consiliului Uniunii Europene.

A.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Garda de Coasta, #Politie Frontiera inlocuita, #Garda Coasta Romania , #politie