Pot sa-mi transport cu masina sotia/sotul la/de la serviciu? Raspunsul Politiei Romane

Luni, 30 Martie 2020, ora 11:23
34384 citiri
Pot sa-mi transport cu masina sotia/sotul la/de la serviciu? Raspunsul Politiei Romane
Foto: Facebook/ Politia Romana

Politia Romana explica in ce situatii este permis transportul partenerului spre si de la serviciu cu masina personala.

Precizarile vin in conditiile in care mai multi cetateni au adresat intrebari in acest sens pe pagina de Facebook a Politiei Romane.

"Intrebare: Pot sa-mi transport cu masina sotia/sotul la/de la serviciu?

Raspuns: Daca apreciati ca motivul deplasarii este unul justificat, puteti face acest lucru completand declaratia pe proprie raspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanta Militara nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie).

Dupa cum se poate constata, situatiile cuprinse in norma au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumita importanta", se arata intr-o postare pe reteaua sociala.

Totodata, politistii subliniaza ca o astfel de situatie ar putea fi justificata "daca nu exista mijloace de transport in comun sau daca riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de munca ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport in comun, timpii de asteptare in statii etc)".

Amintim ca Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a schimbat modelul de declaratie pe propria raspundere (cu ajutorul careia poti iesi din casa), iar acum aceasta poate fi completata online, dar documentul are nevoie de semnatura olografa, pentru a fi autentic.

Declaratiile pe propria raspundere si adeverintele pot fi complete online, dar tot trebuie printate ca sa fie semnate

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza Covid-19 in Romania si in lume.

#mers serviciu sot coronavirus, #transport serviciu coronavirus, #politie mers serviciu coronavirus , #politie