Probe practice ca în filmele de acțiune pentru candidații la posturile de instructori ai structurilor de poliție VIDEO

Autor: N.G.
Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 19:55
2430 citiri
Probe practice ca în filmele de acțiune pentru candidații la posturile de instructori ai structurilor de poliție VIDEO
FOTO Captura foto/ Youtube

Tinerii care vor să devină polițiști instructori ai structurilor de pregătire profesională, din cadrul unităților teritoriale de poliție au susținut miercuri proba practică, pentru avizare.

Testarea a avut loc la sediul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina. Potrivit Poliției Române, pentru verificarea aptitudinilor necesare, polițiștii susțin proba practică, eliminatorie în cadrul procedurii de avizare a polițiștilor instructori.

Această verificare are drept scop încadrarea posturilor de instructori, cu personal care să aibă abilitățile și pregătirea necesare îndeplinirii sarcinilor specifice.

Ocuparea posturilor vacante din cadrul structurilor teritoriale de pregătire profesională se face numai după obținerea unui aviz prealabil acordat de comisia constituită la nivelul Direcției Pregătire Profesională din cadrul Poliției Române.

Neacordarea avizului prealabil atrage imposibilitatea numirii în funcție sau modificării raporturilor de serviciu.

Posturile de execuție cu atribuții pe linia pregătirii în domeniul intervenției au în componență următoarele specializări: pregătire în domeniul educației fizice și autoapărării, pregătire în domeniul instrucției tragerii, pregătire în domeniul tacticii polițienești, pregătire în domeniul conducerii auto în regim prioritar.

Probele practice pentru fiecare specializare sunt următoarele:

1. Pregătire sportivă și autoapărare – testarea calităților motrice ale candidaților și a procedeelor de autoapărare, adaptate nevoilor de verificare practică.

Pentru testarea calităților motrice, bărbații susțin următoarele probe: alergare de rezistență (1000m), menținut în atârnat, genuflexiuni, abdomene și flotări, iar femeile: alergare de rezistență (800 m), abdomene, viteză și săritura în lungime de pe loc.

2. Tragere cu armamentul din dotare – organizarea și executarea unor ședințe de tragere.

3. Conducere autovehicul în regim prioritar – susținerea unei probe de verificare a aptitudinilor, ce presupune parcurgerea unui traseu aplicativ și efectuarea unor manevre specifice, care fac parte din curriculumul de pregătire al instructorilor auto.

4. Tactică – rezolvarea unor situații tactice standard de ordine publică, care implică aplicarea uneia sau mai multor măsuri polițienești, potrivit Legii nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare.

La toate cele 4 probe susținute, celor evaluați li s-a solicitat să explice tehnicile folosite, să contextualizeze măsurile luate, ținând cont de prevederile legislației în vigoare, astfel încât să se poată evalua capacitatea acestora, de a transmite informațiile profesionale, în procesul de pregătire.

Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învăţătoarea din Constanţa înregistrată când jigneşte copiii, pe care îi face urâţi, tâmpiţi sau nesimţiţi, și-a dat demisia. Poliția a început o anchetă pentru purtare...
Mama elevului din Târgu Mureș care și-a lovit diriginta în incinta școlii a contestat decizia de exmatriculare a fiului ei
Mama elevului din Târgu Mureș care și-a lovit diriginta în incinta școlii a contestat decizia de exmatriculare a fiului ei
Mama elevului de la Colegiul ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, care şi-a lovit diriginta în data de 11 martie, în incinta şcolii, a contestat decizia de exmatriculare a fiului...
#politie, #testare, #instructori, #scoala , #politie