Ce a pățit un șofer prins la frontieră cu țigări de contrabandă. Avea în mașină marfă de aproape 200.000 de lei

Miercuri, 04 August 2021, ora 12:26
1785 citiri
Ce a pățit un șofer prins la frontieră cu țigări de contrabandă. Avea în mașină marfă de aproape 200.000 de lei
Tigari de contrabanda în valoare de aproximativ 200.000 lei, confiscate de Poliția de Frontieră

O autoutilitară în care se aflau aproximativ 15.000 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free ori fără timbru fiscal au fost descoperite de polițiștii de frontieră din Satu Mare. Țigările urmau să ajungă pe piața neagră din România.

Șoferul autovehiculului a fost reţinut şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

”La ieşirea din localitatea Ciuperceni, colegii noștri au efectuat semnalele regulamentare de oprire în trafic a unei autoutilitare, înmatriculate în România. Mașina era condusă de către un maramureşean, în vârstă de 31 de ani. La controlul sumar al autovehiculului, polițiștii de frontieră au observat că în compartimentul de marfă sunt mai multe colete voluminoase ambalate în folie neagră”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Maşina a fost condusă la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Satu Mare, iar în urma controlului efectuat asupra acesteia, polițiștii au descoperit o cantitate totală de 14.990 pachete de țigări, provenite din magazine de tip duty free ori netimbrate.

Întreaga marfă, în valoare de 175.383 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, autovehiculul, a cărui valoare a fost estimată la 16.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor, a precizat sursa citată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În continuarea cercetărilor, şoferul maşinii a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat de către procurorul de caz în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Satu Mare, cu propunere de arestarea preventivă .

#tigari contrabanda, #Politie frontiera, #contrabanda, #contrabanda cu tigari, #Satu Mare , #politie