Politist de la Sectia 15, retinut pentru luare de mita

Marti, 06 Iulie 2010, ora 22:11
3418 citiri
Politist de la Sectia 15, retinut pentru luare de mita

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu ofiterii DGA, au retinut, marti, un politist de la ordine publica din cadrul Sectiei 15 Bucuresti, acuzat de luare de mita de la conducatorii auto.

Potrivit acelorasi surse, politistul este dus la Tribunalul Bucuresti, unde procurorii cer judecatorilor arestarea sa preventiva pentru 29 de zile.

In acelasi dosar a fost arestat preventiv saptamana trecuta un alt agent de politie de la Sectia 15 din Capitala, pentru savarsirea a opt infractiuni de luare mita si a unei infractiuni de inselaciune.

DGA a anuntat in 28 iunie ca un politist de la Sectia 15 din Capitala a fost arestat, in aceeasi cauza fiind puse sub invinuire trei persoane domiciliate in Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

In fapt, in data de 19 martie 2010, un cetatean a depus denunt la Directia Generala Anticoruptie - Bucuresti cu privire la faptul ca doi agenti de politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Sectia 15, dintre care unul este agentul de politie T.M., au pretins si primit suma de 175 lei pentru a nu aplica o sanctiune contraventionala la regimul circulatiei pe drumurile publice.

In acest sens, a fost sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, care a delegat ofiterii Serviciului Anticoruptie pentru Municipiul Bucuresti sa efectueze activitati procedurale in cauza.

Pentru documentarea activitatii infractionale Directia Generala de Informatii si Protectie Interna a oferit ofiterilor anticoruptie sprijin informativ si tehnic.

In urma activitatilor desfasurate de catre ofiterii DGA si DGIPI au fost identificate cinci persoane care au depus denunt impotriva agentului de politie pentru pretinderea si primirea de bani sau alte foloase in vederea neaplicarii de sanctiuni contraventionale pentru incalcarea regulilor de circulatie pe drumurile publice.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...