Complicatul caz al unui șef din poliție judecat într-un dosar de trafic de minori. Este acuzat că a protejat o familie de proxeneți și a cerut favoruri sexuale

Luni, 23 August 2021, ora 03:05
10266 citiri
Complicatul caz al unui șef din poliție judecat într-un dosar de trafic de minori. Este acuzat că a protejat o familie de proxeneți și a cerut favoruri sexuale
Nicușor Rotaru, fost comandant al Poliției Mizil, așteaptă sentința în dosarul în care este judecat pentru trafic de minori FOTO zdp.ro

Tribunalul Prahova a rămas în pronunțare în dosarul în care un fost șef din Poliția Prahova a fost deferit justiției pentru trafic de minori.

Comisarul șef Marius Nicușor Rotaru, fost comandant al Poliției Orașului Mizil, a fost arestat în 2016 la solicitarea procurorilor DIICOT Ploiești, fiind acuzat că s-a folosit în mod abuziv de funcție în scop sexual și a favorizat făptuitorii, o grupare de proxeneți.

Judecătorii Tribunalului Prahova urmează să se pronunțe în dosarul ofițerului de poliție, în prezent pensionar, după cinci ani de la arestarea acestuia și după trei amânări.

Marius Nicușor Rotaru a fost arestat de DIICOT în septembrie 2016 și ulterior arestat preventiv doar pentru câteva zile, pentru că în apel, Curtea de Apel a decis plasarea acestuia în control judiciar.

Fostul șef al Poliției din Mizil a fost acuzat de procurorii DIICOT că a ignorat reclamațiile unor fete minore din Prahova care au cerut ajutor polițiștilor să le scape din mâinile unor proxeneți care le forțau să se prostitueze.

Una dintre fetele sechestrate într-un apartament din Mizil a reușit să scape de proxeneți, sărind pe geam, și s-a oprit direct la postul de poliție unde a reclamat că a fost violată și obligată să întrețină relații sexuale. Într-un astfel de caz, șeful Poliției Mizil ar fi trebuit să intervină imediat, să anunțe criminaliștii, respectiv procurorii DIICOT competenți în soluționarea cauzelor de trafic de persoane și constituire de grup infracțional.

Comandantul poliției nu doar că a ignorat reclamația fetei, permițând astfel proxeneților să continue exploatarea fetelor, dar a cerut și el favoruri sexuale, potrivit procurorilor DIICOT.

”Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Rotaru Marius Nicușor, având funcţia de şef al Poliției Orașului Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional din care fac parte inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare ajutându-i astfel pe să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

De asemenea, s-a reţinut că inculpatul Rotaru Marius Nicușor a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului infracțional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane”, se arată în comunicatul DIICOT.

Ancheta în acest dosar a fost împărțit în două de către anchetatori. Pe de o parte au fost trimiși în judecată proxeneții. Unii dintre ei eu și ieșit din închisoare, fiind liberați condiționat de judecătorii prahoveni. Este cazul Corneliei Chirba, mama proxeneților și femeia care le învăța pe fete ce să le spună părinților pentru ca aceștia să nu se îngrijoreze de lipsa lor îndelungată de acasă. Femeia a avut de ispășit o pedeapsă de patru ani, dar a fost liberată condiționat în februarie 2020, după nici trei ani de la condamnare.

Între timp, protectorul familiei de proxeneți, comisarul Rotaru, așteaptă sentința Tribunalului Prahova cu precizarea că soluția instanței nu va fi una definitivă. Instanța trebuia să se pronunțe vineri 20 august, însă până la acest moment soluția nu a fost făcută publică.

Imaginile șocante cu Ionel Ganea scos cu forța din mașina personală: ”Calcă frâna, calcă frâna!” VIDEO
Imaginile șocante cu Ionel Ganea scos cu forța din mașina personală: ”Calcă frâna, calcă frâna!” VIDEO
Fostul internațional Ionel Ganea (50 de ani) a avut parte de o altercație cu polițiștii înaintea meciului amical România - Irlanda de Nord (1-1), disputat vineri seară pe Arena Națională....
Suspecții arestați în urma atacului armat de la Moscova au ajuns în fața tribunalului VIDEO
Suspecții arestați în urma atacului armat de la Moscova au ajuns în fața tribunalului VIDEO
Suspecţii în cazul atacului din sala de concerte din Moscova, soldat cu peste 130 de morţi, au sosit duminică seară la un tribunal districtual din capitala Rusiei, relatează AP. În jurul...
#politie, #sef Politie, #trafic minori, #proxenetism, #Tribunal, #sentinta, #prostitutie , #politie