Polițiștii locali din Sectorul 6, testați dacă "ştiu să scrie sau să citească". Ciucu: "Stau pe telefon, pe TikTok"

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 11:12
5597 citiri
Polițiștii locali din Sectorul 6, testați dacă "ştiu să scrie sau să citească". Ciucu: "Stau pe telefon, pe TikTok"
Polițiștii locali de la Sectorul 6 au intrat în testări pentru a-și putea păstra locul de muncă FOTO Poliția Locală

Poliția Locală Sector 6 se află în plin proces de reformare, astfel că mai multe funcții de polițiști locali au fost afectate, odată cu noua Organigramă, care va intra în vigoare de la începutul anului 2022.

Este vorba despre 397 de posturi (funcții publice) din care vor rămâne 307.

"Nu mă rezum la poliţiştii locali, este un reproş pe care îl aduc pentru poliţia MAI. Stau pe telefon, pe TikTok, nu ştiu pe ce stau, îi văd în maşini şi nu-i văd prezenţi în comunitate. Am declarat că sunt unii poliţişti care nu ştiu să scrie sau să citească. Rămâne să fie demonstrat sau invalidat de acest concurs", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, într-un interviu pentru Știrile ProTV.

Testarea polițiștilor a început luni, 1 noiembrie, și se va termina miercuri, 3 noiembrie.

Zilnic, au loc câte trei serii de examen, pentru a respecta distanțarea fizică impusă de măsurile sanitare. Pentru fiecare serie au fost întocmite subiecte diferite de către comisia de testare, toate având același grad de dificultate.

Sunt cinci întrebări grilă și un punct de sinteză, prin care polițiștii sunt puși să explice în scris cum se poate rezolva speța prezentată.

Comisia de testare punctează atât înțelegerea textului, a modului de exprimare, de scriere, dar și modalitatea de a acționa în cadrul speței respective, pe care trebuie să o introducă în lege.

De menționat este faptul că cei 173 de participați sunt lăsați să consulte legislația, în timpul examenului, însă, nu au voie să intre în sală cu telefoane mobile.

Luni au fost tesați 63 de polițiști, în câte trei serii, toți de la Ordine Publică, Circulație și Dispecerat, cu studii medii, astăzi 53, de la Ordine Publică, cu studii superioare, iar mâine urmează să intre la examen alți 57 (Ordine Publică, Asistenți și de la Direcția Inspecție).

Testările sunt organizate la sediul primariei, între trei serii: între ora 10.00 și 11.00, între 12.00 și 13.00 și între 14.00 și 15.00.

Între fiecare serie, timp de o oră, va avea loc dezinfectarea sălii de examen, conform normelor sanitare în vigoare.

Eveniment Quarterly Report

Vestea mare care a venit pentru turiștii îndrăgostiți de Grecia, la final de sezon
Vestea mare care a venit pentru turiștii îndrăgostiți de Grecia, la final de sezon
Turiștii îndrăgostiți de Grecia, una dintre destinațiile preferate ale românilor, au primit o veste mare la final de sezon. Wizz Air a anunțat că deschide o nouă rută spre Grecia, care...
Fost președinte al Letoniei: "La București, Putin a vorbit despre Ucraina așa cum Stalin a vorbit despre Polonia înainte de împărțire"
Fost președinte al Letoniei: "La București, Putin a vorbit despre Ucraina așa cum Stalin a vorbit despre Polonia înainte de împărțire"
Țările NATO au făcut o mare greșeală atunci când au decis că politețea lor ar putea cumva să înfrâneze Kremlinul, a declarat într-un interviu pentru Der Spiegel fostul președinte al...
#politist local, #sector 6, #teste, #politia locala, #Bucuresti, #organigrama , #politie