Politisti pusi sa slabeasca daca vor sa promoveze

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 20:15
3544 citiri
Politisti pusi sa slabeasca daca vor sa promoveze
Foto: Facebook/Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police )

Seful politiei malaeziene si-a incurajat, miercuri, subordonatii sa slabeasca, reducand astfel numarul obezilor, care reprezinta aproape 10% din efectivele politienesti.

El a subliniat ca un regim de slabire ar reprezenta un punct favorabil in cazul unor eventuale promovari. Aproape 11.000 de politisti din totalul de circa 122.000 sunt obezi in Malyezia, tara din Asia de Sud-Est cu cel mai mare numar de supraponderali, potrivit conducerii politiei, citate de presa locala si preluate de AFP.

Seful politiei nationale, Khalid Abu Bakar, a afirmat ca ofiterii vor fi nevoiti de acum sa dea un test de aptitudini fizice pentru a obtine o promovare, anuntand ca a fost introdus un nou program de antrenament care ii vizeaza pe politistii supraponderali.

Greutatea in exces nu le reduce numai eficienta, ci duce si la o serioasa rata a mortalitatii, provocata de diabet si de tensiunea ridicata, a declarat Khalid, citat de portalul de stiri Malaysiakini.

Politistii grasi vor fi concediati in Marea Britanie

"Noi, conducerea Politiei regale malaeziene, trebuie sa gasim un mijloc pentru ca politistii sa slabeasca, in interesul lor si al familiilor lor, sa le aratam ca au nevoie sa faca miscare si sa fie in forma", a adaugat el.

Sute de politisti se imbolnavesc zilnic, potrivit oficialilor politiei.

Aproape jumatate din populatia acestui stat de 30 de milioane de locuitori, relativ prosper, este supraponderala sau obeza, flagel care afecteaza indeosebi tarile emergente, conform unui studiu publicat in 2013 de revista medicala britanica The Lancet.

Pentru a explica fenomenul obezitatii din Malaezia, specialistii evoca felurile de mancare condimentate, cu lapte de cocos, cele din orez, bogate in glucide, bauturile indulcite si obiceiul de a manca tarziu seara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#politisti slabit promovare, #politisti slabit Malaezia, #politisti Malaezia , #politie