Politistii protesteaza luni, in ciuda amenintarii lui Blaga

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 19:55
2159 citiri
Politistii protesteaza luni, in ciuda amenintarii lui Blaga

Politistii anunta ca vor protesta si ei luni, reclamand problemele legate de salarizare si logistica, insa dimensiunile actiunii nu pot fi anticipate in conditiile in care, potrivit sindicalistilor, autoritatile au exercitat presiuni pentru intimidarea angajatilor din domeniu.

Protestul a fost organizat dupa consultarea a 25.000 de politisti din toata tara. "Nu stim cati dintre ei vor participa luni la protest, intrucat multi au fost amenintati, inclusiv din directia prefecturilor, pentru a nu lua parte la actiunea prin care isi cer drepturile. A fost o veritabila campanie de intimidare", au declarat, pentru NewIn, reprezentanti ai sindicatelor.

Potrivit sindicalistilor, protestul politistilor va consta in limitarea unor activitati specifice si in respectarea stricta a programului de lucru, fara niciun fel de ore suplimentare. Astfel, unele dintre cele circa 3.000 de posturi de Politie vor fi deschise numai in intervalul 8.00-16.00, iar in unele intersectii s-ar putea renunta la dirijarea circulatiei.

Protestul nu va afecta insa activitatea sectiilor de politie, subliniaza organizatorii actiunii.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, i-a avertizat pe politisti ca vor fi trasi la raspundere daca fac greva. Demnitarul a admis ca Politia nu este ocolita de criza financiara, adaugand insa ca oamenii legii trebuie sa inteleaga situatia.

"Am vazut ce au zis liderii. Unii nici nu cunosc statutul politistului. Nu pot face greva. Ei trebuie sa-si faca meseria", a mai declarat Blaga.

De cealalta parte, sindicalistii spun ca luni nu va fi vorba despre o greva si ca, oricum, nu politistii sunt cei care incalca legea.

"Domnul ministru ar fi trebuit, in primul rand, sa vada capitolul de drepturi din statutul special al politistului, drepturi care nu se mai dau de ani de zile. Guvernul si toti cei care guverneaza aceasta tara au incalcat statutul de mult timp si atunci ne intrebam cine incalca legea in aceasta tara? Noi sau cei care guverneaza?", a declarat duminica, la Realitatea TV, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul Administratiei si Internelor, Marin Gruia.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#protest politisti, #proteste sindicalisti , #politie