Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Politistii vor fi testati o data la sase luni pentru a ramane in sistem

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 14:52
2030 citiri
Politistii vor fi testati o data la sase luni pentru a ramane in sistem
Foto: Arhiva

Politistii care scapa de disponibilizarile anuntate pentru urmatoarele doua luni vor fi testati periodic pentru a-si demonstra competentele, iar examenele vor fi filmate, a anuntat seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa.

Seful IGP vrea analiza activitatii fiecarui politist, iar schimbarile pe care le-a propus Ministerului de Interne au fost facute pe baza unui studiu la care au raspuns inclusiv politistii prin intermediul unor chestionare.

"Prima etapa a fost sa avem organigramele. Se vor stabili apoi structurile si daca sunt prea multi, dau examene, unde vor fi filmati. Avem posibilitatea sa filmam cel putin 10 examene in aceeasi zi. Saptamana viitoare se va stabili cum se vor da.

De asemenea, eu cred ca politistii care vor ramane ar trebui sa fie evaluati nu o data pe an, ci la sase luni. Sa vina la calculator, pe baza CNP-ului sa se identifice si sa primeasca aleatoriu un chestionar. Cei care doi ani la rand primesc calificativul necorespunzator pleaca din Politie. Cine ia calificativul corespunzator nu poate fi avansat in gradul profesional, dar nici in functie", a precizat seful Politiei Romane intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei.

"Am propus intarirea structurilor de analiza a informatiilor. Este important ca bazele de date acumulate sa fie bine structurate, analizate si sa genereze prioritati de actiune. Ca urmare, structurile de analiza a informatiilor au fost ridicate la grad de birouri si au primit competente pe analiza strategica, informationala si tactica. (...)

Am mai propus infiintarea birourilor in functie de probleme. Am lasat fiecare sef de inspectorat sa identifice prioritatile fiecarui judet si sa creeze structuri. In doua-trei judete din tara au fost create Birouri de Combatere a Infractionalitatii Silvice. Iar in judetul Tulcea s-a infiintat Serviciul Delta Dunarii", a mai declarat Popa.

Intrebat daca nu se teme ca in urma disponibilizarilor va creste infractionalitatea, acesta a raspuns categoric ca nu.

"Cu certitudine nu merge mai rau. Cei care vor pleca sunt trei, patru, zece politisti de la Ordine Publica din judet. Dar am garantia ca pleaca aceia nepregatiti, incompatibili", a mai adaugat acesta.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#testari periodice politisti, #disponibilizari politisti , #politie