Politistilor li s-a interzis sa protesteze

Joi, 04 Iulie 2013, ora 09:09
1777 citiri
Politistilor li s-a interzis sa protesteze

Mai multi politisti ar fi vrut sa protesteze in fata Ministerului de Interne, insa Primaria Capitalei le-a respins cererea pe motiv ca manifestatia lor ar putea tulbura activitatea ministerului condus de Radu Stoe.

Sindicalistii care au mers in fata comisiei de la Primaria Capitalei sustin ca cel care s-a opus a fost reprezentantul Jandarmeriei, unitate subordonata MAI, arata Evenimentul Zilei.

"Ceilalti membri ai comisiei nu au avut nimic de obiectat. Maiorul Zarif, de la Jandarmeria Bucuresti, a iesit, insa, pe hol, a dat un telefon si, cand s-a intors, a spus ca are ordin de la sefi sa se opuna protestului nostru", a declarat Cosmin Andreica, membru in Biroul Executiv al SNAP.

Politistii ar putea primi spor 100% pentru munca din weekend si de sarbatori

Cand a cerut o explicatie, Andreica a fost uimit de raspuns.

"L-am intrebat de ce s-a opus, iar maiorul a invocat respectul institutional. I-am zis ca in orice democratie, si la Bruxelles si la Casa Alba, se protesteaza. A zis ca in Romania e o altfel de democratie", a continuat el.

Andreica a adaugat ca primarul Sorin Oprescu i-a transmis ca nu are nimic impotriva protestului lor, dar cu toate acestea cererea le-a fost respinsa pe motiv ca incalca legea.

"Cum putem noi, ca politisti, sa incalcam legea? Am vrut sa protestam pasnic, pe trotuarul din fata MAI. Raspunsul de la Primarie nu este semnat de Oprescu, ci de secretarul general Tudor Toma, care nu are competenta. Asta dovedeste o fuga de raspundere", a adaugat Andreica.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...