Politistul beat care a accidentat mortal o tanara, retinut pentru 24 de ore

Sambata, 26 Mai 2012, ora 11:15
3158 citiri
Politistul beat care a accidentat mortal o tanara, retinut pentru 24 de ore
Foto: Agenda de Iasi

Politistul care joi noaptea a accidentat mortal o fata de 17 ani pe o trecere de pietoni din orasul Nasaud, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, a primit mandat de retinere pentru 24 de ore, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bistrita-Nasaud, Antonela Gorgan.

Pe numele politistului de 26 de ani a fost intocmit dosar de urmarire penala pentru ucidere din culpa si parasirea locului accidentului. Initial, procurorul de caz a hotarat ca singura masura preventiva impusa sa fie obligarea de a nu parasi localitatea de domiciliu timp de 30 de zile, insa prim-procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud a infirmat ulterior aceasta masura.

"In data de 25 mai, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud a infirmat masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea luata fata de invinuit si a dispus reevaluarea probelor existente in cauza. Urmare a acestui fapt, procurorul care efectueaza urmarirea penala a dispus retinerea invinuitului pe o durata de 24 de ore, incepand cu data de 25 mai", se arata in buletinul de presa remis sambata de politie.

Politistul a fost predat in cursul noptii de vineri Centrului de Retinere si Arest Preventiv al IPJ.

Accidentul in urma caruia o fata de 17 ani si-a pierdut viata a avut loc joi noaptea pe o trecere de pietoni din fata Colegiului national "George Cosbuc" din orasul Nasaud. Dupa ce a lovit-o pe fata, politistul in varsta de 26 de ani, originar din comuna Feldru, a fugit de la locul accidentului, fiind gasit ulterior de colegii sai.

In urma ranilor suferite, fata a decedat la spitalul orasenesc din Nasaud.

Testele facute de politistii de la Rutiera au aratat ca soferul se afla sub influenta bauturilor alcoolice in momentul producerii accidentului, acesta avand o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Politistul, incadrat la Sectia de Politie Rurala nr.6 din Nasaud, se afla in concediu medical din data de 5 mai. In urma accidentului de joi noaptea, acesta a demisionat din politie.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#politist accident mortal Bistrita Nasaud, #politist retinut accident trecere pietoni , #politie