PressOne: CNATDCU ii declara plagiatori pe fostul sef DGA, Catalin Ionita, si pe actualul sef al AEP, Constantin Mituletu-Buica

Marti, 16 Martie 2021, ora 08:47
3079 citiri
PressOne: CNATDCU ii declara plagiatori pe fostul sef DGA, Catalin Ionita, si pe actualul sef al AEP, Constantin Mituletu-Buica

Chestorul principal de politie (r) Catalin Alexandru Ionita, fost sef al Politiei Romane si fost sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), ramane fara titlul de doctor in stiinte dupa ce Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, in mod oficial, retragerea distinctiei academice pentru plagiat, scrie jurnalista Emilia Sercan intr-un articol publicat pe PressOne.

Aceeasi decizie de retragere a titlului de doctor a fost emisa de CNATDCU si pentru Constantin-Florin Mituletu-Buica, presedintele in exercitiu al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), care a constatat ca si teza acestuia de doctorat este plagiata.

Ambele hotarari au fost luate de Consiliul general al CNATDCU in data de 23 februarie si au fost facute publice ieri.

In cazul lui Catalin Ionita, decizia vine la doi ani si o luna dupa ce PressOne a dezvaluit, in exclusivitate, ca teza de doctorat a acestuia este plagiata.

Ionita si-a sustinut teza de doctorat in 2012 la Academia de Politie, iar Mituletu-Buica, in 2017, la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I".

Decizia de retragere a titlului de doctor detinut de Constantin-Florin Mituletu-Buica, presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), a fost luata de Consiliul general al CNATDCU tot in data de 23 februarie 2021.

La fel ca in cazul lui Catalin Ionita, au fost exprimate 18 voturi "pentru" dintr-un total de 21.

Constantin Mituletu: Consider ca nu am plagiat

Seful AEP, Constantin Mituletu-Buica, a afirmat, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca, asa cum este la dosar raportul de similitudine, considera ca nu a plagiat, iar cand ii va fi comunicata decizia CNATDCU, va ataca "orice document daca nu respecta procedurile legale".

Mituletu-Buica a sustinut ca aceeasi comisie din cadrul CNATDCU care acum a propus anularea titlului sau de doctor pe motiv de plagiat a propus in 2016 acordarea titlului stiintific de doctor.

"Cand imi va fi comunicata decizia, voi vedea care sunt procedurile si daca au fost respectate si ma voi adresa organelor competente", a adaugat acesta.

Intrebat daca a plagiat, seful AEP a replicat: "Asa cum este la dosar raportul de similitudine, nu consider ca am plagiat si am respectat toate reglementarile din 2016".

"Voi ataca cu siguranta orice document, daca nu respecta procedurile legale", a mai declarat Mituletu-Buica.

Citeste si:
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Conducerea PNL se reuneşte, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei vor fi aleşi secretarul general al partidului,...
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...