Ce probe sportive au ratat instructorii din Poliția Română care s-au făcut de râs la examen. Niciunul n-a promovat concursul

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 22:01
6509 citiri
Ce probe sportive au ratat instructorii din Poliția Română care s-au făcut de râs la examen. Niciunul n-a promovat concursul
Polițiștii care au dorit să devină instructori pentru colegii lor au ratat toți probele sportive FOTO EUROPOL

După o serie neagră de intervenții ratate ale polițiștilor români, conducerea MAI a decis înființarea unui department de pregătire profesională care să se ocupe de pregătirea fizică și tactică a agenților și ofițerilor din operativ.

Instructorii care ar fi fost desemnați admiși la concurs ar fi trebui să pregătească polițiștii din 41 de județe, doar că niciunul dintre candidați nu a reușit să treacă de proba fizică.

Concursul a avut loc în septembrie, iar candidații care teoretic erau cel mai bine pregătiți din Poliția Română, au ratat cu brio. Doar 6 dintre candidați au promovat proba de conducere defensivă, la instrucția tragerii doar doi candidați au promovat, la tactică polițienească s-au dovedit mai bine pregătiți, 9 dintre candidați promovând examenul, însă pregătirea fizică le-a pus capac, zero candidați au trecut probele.

Viitorii instructori de educație fizică și autoapărare pentru pregătirea polițiștilor au avut de executat 7 probe de evaluare a condiției fizice: flotări, flexie abdominală cu mâinile la ceafă din poziția culcat pe spate, proba de rezistență – 1000 de m, proba de genuflexiuni cu mâinile la ceafă și proba de menţinut în atârnat la bară fixă.

La toate acestea se adăugă o probă suplimentară, o sesiune de kombat cu un luptător SIAS.

Pentru un punctaj maxim (nota 10) candidații trebuia să execute corect:

70 de flotări,

60 de ”abdomene”,

la rezistență trebuia să alerge 1000 de metri în 3 minute și 20 de secunde,

60 de genuflexiuni

să se mențină atârnat de bara fixă 88 de secunde.

Pentru nota 9.50, candidații aveau de executat corect:

69 de flotări

59 de ”abdomene”

la rezistență trebuia să alerge 1000 de metri în 3 minute și 25 de secunde,

59 de genuflexiuni

să se mențină atârnat de bara fixă 86 de secunde

Pentru nota 8

66 de flotări

56 de ”abdomene”

la rezistență trebuia să alerge 1000 de metri în 3 minute și 40 de secunde,

56 genuflexiuni

să se mențină atârnat de bara fixă 80 de secunde

Baremul este structurat în funcție de grupa de vârstă a candidatului.

Prima grupă, cu cel mai dificil barem este solicitat candidatului cu vârsta de până la 30 de ani, iar apoi numărul de repetări pentru punctajul maxim se modifică în funcție de vârstă (VEZI tabel anexat):

grupa a II-a de vârstă, de la 31 de ani până la 35 de ani, inclusiv

grupa a III-a de vârstă, de la 36 de ani până la 40 de ani, inclusiv

grupa a IV-a - de la 41 de ani până la 45 de ani, inclusiv

grupa a V-a - de la 46 de ani până la 50 de ani, inclusiv

grupa a VI-a - peste 51 de ani

Pentru că polițiștii care au vrut să devină instructori au ratat cu brio probele, MAI urmează să organizeze o altă sesiune de concurs la care vor putea participa candidați civili, din sursă externă, care vor fi supuși acelorași tip de teste ratate de angajații MAI.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...