Procurorii cer arestarea preventiva a femeii care a lucrat 20 de ani ca psiholog la Spitalul Judetean Targoviste, in baza unor documente falsificate

Joi, 14 Ianuarie 2021, ora 12:21
2920 citiri
Procurorii cer arestarea preventiva a femeii care a lucrat 20 de ani ca psiholog la Spitalul Judetean Targoviste, in baza unor documente falsificate
Falsa psiholoaga a fost dusa la Parchet FOTO Captura video amator

Procurorii cer, joi, arestarea preventiva a femeii care a lucrat 20 de ani ca psiholog la Spitalul Judetean Targoviste, in baza unor documente falsificate. Anchetatorii au stabilit ca atat diploma, cat si atestatul de libera practica nu sunt reale. Falsul medic este acuzat de inselaciune in forma continuata si exercitarea fara drept a unei profesii.

Procurorii Parchetului General anunta ca au dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva femeii care a pretins, timp de 20 de ani, ca este medic psiholog.

Femeia este acuzata de o infractiune continua de inselaciune, "constand in aceea ca a indus si mentinut in eroare Spitalul de Specialitate Manastirea Dealu, reorganizat incepand cu data de 1 februarie 2011 in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste, cu ocazia incheierii unui contractul individual de munca in functia de psiholog cu norma intreaga, dar si pe parcursul derularii lui cu ocazia incheierii unui numar de 18 acte aditionale (din 2008 pana in 2018)".

Acuzatiile procurorilor

"Din cercetarile efectuate rezulta ca inculpata ar fi depus la dosarul de angajare documente de studii falsificate, respectiv: adeverinta eliberata de Universitatea Hyperion - Facultatea de Psihologie si Sociologie Bucuresti, potrivit careia este absolventa si licentiata a acestei facultati, atestat de libera practica avand antetul Colegiului Psihologilor din Romania, dar si atestat de libera practica eliberat de DSP Dambovita eliberat in baza diplomei de licenta falsificata, aparent eliberata de Universitatea Hyperion", au transmis procurorii.

Potrivit acestora, actele aditionale la contractul de munca au produs efecte prin avansarea in cariera profesionala si prin cresterea remuneratiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea institutiei angajatoare cu suma de 367.990 lei, reprezentand contravaloarea veniturilor salariale incasate doar pentru perioada 2011-2019 lei (de la Sectia de psihiatrie si de la comisia de expertiza medico-legala).

De asemenea, femeia este acuzata de exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati.

"In perioada 1999-2019, a exercitat fara drept profesia de psiholog in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste - Sectia Psihiatrie (...) in functia de psiholog cu norma intreaga, in cadrul comisiei de expertiza medico-legala psihiatrica, dar si in cadrul unei societati comerciale, fara a fi licentiata in specializarea de psiholog/ sociolog.

In perioada 2003-februarie 2019, inculpata a fost desemnata, anual, prin dispozitii emise de DSP Dambovita si ulterior de catre conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste ca membru in comisia de expertiza medico-legala psihiatrica, in functia de psiholog, alaturi de doi medici primari psihiatri si de un medic legist", au mai precizat procurorii.

Femeia a fost retinuta miercuri, iar joi este prezentata magistratilor Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#fals psiholog, #fals psiholog retinut , #politie