Record la Politia Capitalei - patru sefi intr-o singura zi

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 16:32
4753 citiri
Record la Politia Capitalei - patru sefi intr-o singura zi
Foto: Arhiva

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a anuntat miercuri dupa amiaza, ca Lucian Guran (foto) va fi noul sef al Politiei Capitalei.

Chestorul Guran este secretar de stat pe probleme de ordine publica in Ministerul Administratiei si Internelor, dar anterior a mai fost sef al Politiei si seful serviciului "Omoruri".

Numirea lui Guran in fruntea Politiei pune capat unei "balbaieli" care a durat o zi intreaga si care a facut ca, probabil pentru prima data in istoria institutiei, sa existe patru sefi ai Politiei, intr-o singura zi.

Chestorul Viorel Vasile a fost demis, miercuri dimineata, din functie, de catre ministrul Berca, in urma masacrului de luni, de la coaforul Perla, cand Gheorghe Vladan a impuscat opt persoane, dintre care doua au murit.

Seful Politiei Capitalei, schimbat din functie dupa macelul din Dorobanti

Vasile era in functie de mai putin de un an, el fiind investit la sefia Politiei Capitalei pe 31 martie 2011, pentru sase luni, ulterior mandatul sau fiind prelungit.

Fostul sef al Politiei Capitalei a declarat ca nu a fost informat despre acuzatiile care i-au fost aduse.

"Daca am facut lucruri bune sau rele, asta se va vedea in timp", a mentionat Vasile.

Initial, aparuse informatia potrivit careia interimatul urma sa fie preluat de Nicolae Marinescu, care ocupa functia de director adjunct la Politia Capitalei. In 2010, Marinescu a fost director al Directiei Arme, Explozivi si Substante Toxice, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Potrivit presei, el ar fi fost cel care a aprobat cererea de permis port-arma formulata de Gheorghe Vladan, criminalul din Dorobanti.

Interimatul institutiei a fost asigurat pana la urma de catre Ghorghe Dumitru, care este in Politie din 1986 si a fost director general adjunct al Directiei generale de Politie a Municipiului Bucuresti din noiembrie 2009.

Dupa amiaza, ministrul Berca a anuntat si numele celui care va fi sef al Politiei Capitalei: Lucian Guran.

Toate aceste "miscari de trupe" au avut loc dupa ce seful Politiei Romane, Liviu Popa, a dispus verificari privind modul de solutionare a plangerilor depuse impotriva agentului Gheorghe Vladan, precum si a modului in care acesta a obtinut autorizatia pentru arma, cu care a deschis focul in coaforul din Dorobanti.

Agentul Gheorghe Vladan, angajat al Policlinicii MAI, a deschis focul, luni, in incinta unui coafor din zona Perla, cu un pistol Glock pentru care avea permis. Una dintre cele doua femei ucise era sotia atacatorului, coafeza in salonul unde s-a produs masacrul.

Sotii Vladan se aflau in proces de divort. Gheorghe Vladan a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru omor calificat si deosebit de grav si de tentativa la aceasta fapta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#sefi Politia Capitalei, #interimari Politia Capitalei, #sef Politia Capitalei, #Lucian Guran sef Politia Capitalei , #politie