Rectorul Luca Iamandi pleaca de la Academia de Politie

Luni, 21 Martie 2011, ora 22:13
6970 citiri
Rectorul Luca Iamandi pleaca de la Academia de Politie
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul privind incetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Administratiei si Internelor ale chestorului de politie Luca Iamandi, rectorul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Momentul semnarii decretului coincide cu un control al ministrului de Interne, Traian Igas, la Academia de Politie, in urma caruia au fost constatate mai multe nereguli, printre care si un contract cu o firma de catering, incheiat fara licitatie, pentru asigurarea hranei studentilor, au declarat pentru NewsIn surse din minister. Anterior, conducerea Academiei de Politie ceruse fonduri suplimentare pentru hrana studentilor.

Rectorul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", Luca Iamandi, s-a mai aflat in atentia organelor de ancheta in 2009, fiind cercetat pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce a accidentat grav un barbat, in apropierea unei treceri de pietoni din Capitala.

Chestorul Luca Iamandi rula cu un autoturism Audi pe bulevardul Marasesti din Bucuresti si, dupa ce a trecut de intersectia arterei cu bulevardul Dimitrie Cantemir, a accidentat un barbat care incerca sa traverseze.

Agentii de circulatie care au facut cercetarea la fata locului au retinut ca accidentul s-a petrecut in zona trecerii de pietoni aflata in imediata vecinatate a intersectiei amintite. Victima a fost transportata la spital, cu leziuni grave.

Tot luni, presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind trecerea direct in retragere a generalului de brigada - cu o stea Gheorghe Branga, din Ministerul Administratiei si Internelor.

De asemenea, presedintele a semnat decretul privind acordarea gradului de general de brigada - cu o stea colonelului Gheorghe Caunei-Florescu din Ministerul Apararii Nationale si trecerea acestuia in rezerva cu noul grad. Col. Gheorghe Caunei-Florescu a fost seful Directiei Antigrindina din Ministerul Agriculturii si, ulterior, presedintele Administratiei Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, infiintata de guvern si subordonata Ministeru lui Agriculturii.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Luca Iamandi Academia Politie , #politie