FOTO VIDEO Cum au "decapitat" interlopii Politia Romana. Florin Mototolea l-a schimbat pe seful IGPR din mormant

Luni, 28 Decembrie 2020, ora 00:04
20054 citiri
FOTO VIDEO Cum au "decapitat" interlopii Politia Romana. Florin Mototolea l-a schimbat pe seful IGPR din mormant
Din cauza lui Emi Pian, Liviu vasilescu a demisionat din Politie FOTO Compilatie

Anul acesta, pe langa problemele legate de pandemia de coronavirus, Romania a trebuit sa faca fata si scandalurilor din lumea interlopa. Rafuieli intre clanurile care domina anumite zone din tara sau din Bucuresti au tulburat ordinea si linistea publica. Unul dintre scandaluri a dus la demisia sefului Politiei Romane.

Pe 1 septembrie 2020, chestorul Liviu Vasilescu, seful Politiei Romane, a anuntat intr-o conferinta de presa ca demisioneaza din functie. Plecarea lui Vasilescu de la conducerea institutiei vine in urma scandalului negocierilor cu interlopii, in care a fost implicat. El a fost unul dintre capii politiei care au discutat noaptea cu membrii clanului Duduianu despre inmormantarea liderului Florin Mototolea.

Emi Pian ucis in cartierul Giulesti FOTO Facebook/ Florin Mototolea

Emi Pian, ucis la o partida de barbut din Giulesti

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost injunghiat in dimineata zilei de marti, 4 august, de Richard Gheorghe Emanuel.

Investigatii dupa executia lui Emi Pian, liderul clanului Duduianu. Mai multi interlopi, audiati de procurori si politie

Mototolea a decedat ulterior la spital, deoarece una dintre loviturile de cutit i-a sectionat artera femurala, barbatul de 39 de ani nemaiputand fi salvat de medici.

Cine e Emi Pian, seful clanului Duduianu, executat in stil mafiot de un rival pe o strada din Capitala

Mototolea, ucis in rafuiala din Sectorul 6, era considerat unul dintre cei mai influenti interlopi din Romania.

Clanul Duduianu al lui Emi Pian, in centrul unor mega-scandaluri cu batai, talharii si rafuieli cu bate

Mototolea a fost dus la groapa cu politia si jandarmii

Familia interlopului si-a adus mortul acasa, unde il asteptau cateva zeci de persoane si manelisti celebri care i-au cantat neincetat la capatai.

Dupa priveghi urma inmormantarea lui Florin Mototolea, la care si-au anuntat participarea peste 1.000 de persoane, in contextul in care adunarile erau interzise din cauza epidemiei de COVID-19.

Cortegiul funerar a fost insotit de zeci de jandarmi, politisti si politisti locali. Pentru a supraveghea inmormantarea, politistilor le-a fost limitata perioada concediului de odihna, a spus seful Politiei Bucuresti.

Liderul sindicatului politistilor "EUROPOL", Cosmin Andreica, a contestat in termeni duri modul in care fortele de ordine ale MAI au intervenit la priveghiul lui Florin Mototolea.

"Astazi am vazut ca autoritatile le-au pus la dispozitie celor care participa la aceasta ceremonie masti si dezinfectant, in conditiile in care ei in continuare incalca legea, fiind un numar mai mare de 50 de persoane la acel eveniment privat, asa cum a fost el denumit. Noi suntem nemultumiti si frustrati de aceasta atitudine, pentru ca in momentul in care colegii nostri vor fi pusi in situatia de a aplica legea, cetatenii le vor arunca in fata aceasta actiune", a declarat Andreica la Digi24.

Ulterior, Jandarmeria Capitalei a anuntat ca au fost aplicate cinci sanctiuni contraventionale, in valoare de 5.500 de lei, pentru nerespectarea masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 la eveniment.

Inmormantarea lui Emi Pian, "negociata" de interlopi si sefii politiei

Mai multe surse au afirmat la mijlocul lunii august ca sefi din Politia Romana au negociat cu liderii clanului interlop Duduianu conditiile in care capul gruparii infractionale urma sa fie inmormantat.

Existenta intalnirii, care a avut loc in miez de noapte, pe data de 8 spre 9 august, a fost amintita in spatiul public de Edi Pian, fratele interlopului ucis si cel care a preluat sefia clanului.

Adevarul.ro a difuzat in spatiul public un film de la intalnirea secreta dintre sefii Politiei si clanul Duduienilor care confirma versiunea relatata de fratele lui Florin Mototolea. In momentul intalnirii dintre cele doua tabere, trupul interlopului se afla deja de 3 zile depus acasa, iar politistii incercau sa ii convinga pe membrii familiei sa-l mute de acolo, in Biserica "Cuvioasa Parascheva" din cartierul Rahova.

Politia a reactionat dupa ce Iohannis a cerut explicatii publice

Pe 26 august, in timpul unei conferinte de presa, Klaus Iohannis a afirmat ca i-a cerut explicatii lui Marcel Vela si le-a primit, dar ca nu este rolul sau sa explice in detaliu ce s-a intamplat.

"Da, am cerut explicatii ministrului de Interne cu mult timp inainte sa se publice aceste lucruri. Am primit explicatiile, dar nu este rolul meu sa explic in detaliu. E nevoie de explicatii clare si publice din partea sefilor din MAI. Le voi solicita sa explice public despre ce a fost vorba", a declarat Iohannis.

Apoi, politia a iesit public cu explicatii, spunand ca scopul intalnirii secrete a fost protejarea cetatenilor. Liviu Vasilescu a iesit alaturi de secretarul de stat Bogdan Despescu si a precizat ca nu-si va da demisia.

Liviu Vasilescu a fost seful IGPR

La numai o saptamana, Vasilescu anunta ca demisioneaza. Inainte de a pleca a semnat un decret prin care l-a detasat pe comisarul-sef Radu Gavris, unul dintre cei mai apreciati politisti romani, in functia de adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului de Politie Judetean Harghita. In urma cu cateva zile, secretarul de stat Bogdan Despescu ameninta cu demiterea celor care au "scurs" in presa imaginile care aratau intalnirea nocturna a capilor Politiei Romane cu sefii clanului de interlopi Duduianu.

Retrospectiva dosarelor interlopilor din 2020

Desi a fost cel mai rasunator, cazul decesului lui Emi Pian care a dus la decapitarea politiei nu a fost singura confruntare intre politie si interlopi din acest an.

Bataliile de la Murgeni

Tot in luna august 2020, in plin scandal legat de Emi Pian, clanurile din orasul Murgeni, judetul Vaslui, au pornit din nou luptele de strada. Fortele de ordine au fost mobilizate in numar mare pentru a calma spiritele.

Avand in vedere numarul mare de persoane implicat in scandal, politistii au inchis circulatia pe drumurile spre Falciu, Blagesti si Barlad, relateaza Adevarul.ro.

Si asta dupa ce, in luna iunie, orasul a fost declarat zona speciala de siguranta.

Peste 200 de membri ai celor doua clanuri de romi din Murgeni s-au batut in plina strada in noaptea de 4 spre 5 iunie, un barbat fiind calcat cu masina, iar un altul impuscat.

Peste 250 de politisti, jandarmi si luptatori ai trupelor speciale din sase judete au descins pe 14 iunie, la Murgeni, iar in urma perchezitiilor desfasurate la casele romilor au fost ridicate zeci de obiecte contondente, unele confectionate artizanal, obiecte taietoare-intepatoare, boxuri, cutite, sabii, iatagane, topoare, crose de hochei etc.

Mai multe persoane au fost arestate in urma atacului din acea noapte.

Interlopii din Murgeni s-au inscris in AUR

In luna decembrie 2020, Petrea Sandu, zis Flagara, seful clanului Sandu, a anuntat pe pagina sa de Facebook ca a devenit membru AUR, alaturi de mai multi membri ai familiei.

Liderul interlopilor a postat si mai multe fotografii in care apare singur, dar si impreuna cu ceilalti indivizi, in fata unui afis mare cu AUR. "Traiasca partidul nostru AUR. Impreuna cu neamul meu, eu presedintele partidului AUR", scrie in postarea care insoteste imaginile.

FOTO Interlopii din Murgeni s-au inscris in AUR. Bulibasa Petrea Sandu a facut anuntul pe Facebook: "Traiasca partidul nostru AUR. Impreuna cu neamul meu, eu presedintele partidului AUR"

Clanul Sadoveanu, spart de politie chiar in ziua in care interlopii se pregateau sa imparta Capitala

Pe 17 septembrie, politistii au descins peste membrii clanului Sadoveanu. Conform unor surse judiciare, acestia urmau sa organizeze un botez, insa politia le-a stricat petrecerea.

In urma perchezitiilor, oamenii legii au saltat sume importante de bani si multe arme albe. Interlopii pareau ca se pregatesc mai degraba de un razboi decat de crestinarea unui copil.

15 membri ai retelei Sadoveanu au fost adusi la Politia Capitalei pentru audieri. Printre ei se afla si Remus Minca, zis Nat, cel despre care apropiatii lui Emi Pian spun ca ar fi pus la cale asasinatul acestuia.

Minca Stefan, zis Rosolvet, este unul dintre cei care si-au amenintat rivalii in parcare la Carrefour Militari.

VIDEO Povestea clanului Sadoveanu, spart de politie chiar in ziua in care interlopii se pregateau sa imparta Capitala

Costel Litrasu bagat in spital in urma unei confruntari din Chiajna

Pe 23 iulie, unul dintre cei mai cunoscuti interopi din Ilfov, Liviu Iordan, a ajuns la spital in stare grava, in urma unei rafuieli pe o strada din Chiajna. Totul ar fi pornit de la un conflict intre clanul Iordan si cel al lui Costel Litrasu.

In rafuiala a fost implicat si Calin Pana, fratele culturistei Alina Pana.

Conform politiei, 12 persoane ar fi fost implicate in scandal.

VIDEO Imagini de la rafuiala de joi dintre clanurile Iordan si Litrasu, din Chiajna. Cine este Liviu Iordan, interlopul aflat in stare grava la spital

Costel Litrasu

Pe 18 septembrie, patru membrii ai clanului Litrasu, cercetati pentru tentativa de omor calificat dupa ce i-au batut pe Liviu Iordan si Calin Pana pe o strada din Chiajna, in luna iulie, au fost prinsi de politie intr-o cabana din Prahova.

Este vorba despre Sorin Raiciu, Bogdan Cristian Luca, Adrian Dan si Bogdan Vasiliu. La vederea politiei, Sorin Raiciu a incercat sa fuga, astfel ca politistii au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare.

VIDEO Patru membri ai clanului Litrasu, prinsi de politie in timp ce se ascundeau intr-o cabana de pe Valea Prahovei. Erau urmariti dupa ce au incercat sa il omoare pe interlopul Liviu Iordan

Va mai recomandam si:

Interlopii Costel si Sorin Raiciu din Clanul Litrasu, dati in urmarire nationala. Ei sunt acuzati de tentativa de omor calificat dupa ce i-au batut pe Liviu Iordan si Calin Pana pe o strada din Chiajna

VIDEO Interlopul Costel Raicu, dat in urmarire nationala pentru tentativa de omor, s-a predat la politie dupa un live pe Facebook: "Va pup pe toti!"

Politistii interlopilor

O actiune fulger a politiei si procurorilor DIICOT in Bucuresti si judetele Ilfov, Vaslui si Brasov, facuta la primele ore ale diminetii de 1 octombrie 2020, a spulberat linistea mai multor interlopi periculosi. Oamenii legii au descins simultan la 30 de adrese de unde au ridicat arme de foc, sabii, dar si sume importante de bani. 14 suspecti de crima organizata, printre care si celebrul rugbist Robert Badea, au fost dusi la audieri.

De numele lui Robert Badea nu se leaga numai performanta sportiva. In urma cu patru-cinci ani era capitanul echipei de rugby Sportul Studentesc si era considerat unul dintre ei mai buni jucatori din tara.

Cine este Robert Badea, politistul de la combaterea crimei organizate care s-a aliat cu interlopii periculosi

El pazea martorii cu identitate protejata care au denuntat interlopi in procese grele. Nu e clar daca de la bun inceput, politistul Badea a fost infiltrat de catre interlopi sau daca a fost transformat pe parcurs in cartita lor, scrie Europa Libera.

Politistul interlopilor, Robert Badea, si antrenorul de box Gheorghe Napoleon, de la Dinamo, saltati de Politie si DIICOT. Sunt suspectati de crima organizata

Al doilea politist ridicat de mascati este comisarul Gheorghe Napoleon Bonaparte, antrenor de box la CS Dinamo Bucuresti.

Spre finalul anului, mai exact in data de 11.11.2020, ministrul Internelor Marcel Vela a decretat Ziua Z a combaterii criminalitatii. Atunci au s-au executat 619 actiuni in forta dintre care 489 de perchezitii si 130 de descinderi.

Ministrul a mai spus ca au fost vizate 21 de grupuri infractionale, prejudiciul realizat fiind de 190 de milioane de lei si de 160.000 de euro.

Tot in acea zi a fost prins si barbatul care a aruncat in aer mai multe bancomate din Romania si a jefuit un om de afaceri din Bucuresti.

Motociclisti din gruparea Hells Angels, arestati la Bucuresti in timp ce negociau un asasinat la comanda si transporturi uriase de cocaina

La data de 18.11.2020, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul DCCO au efectuat un numar de 8 perchezitii domiciliare, pe raza judetului Ilfov si a municipiului Bucuresti, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de trafic transfrontalier de droguri de mare risc, spalarea banilor si instigare la omor calificat.

Povestea Hells Angels, faimosul club de motociclisti ai carui membri sunt implicati intr-un dosar rasunator de trafic de cocaina si asasinate la comanda

VIDEO FOTO Cum au fost prinsi traficantii de droguri din gruparea Hells Angels. "Faceau achizitii de lux: iahturi, masini de lux, ceasuri"

Seful clubului de motociclisti Hells Angels Bucuresti si doi neo-zeelandezi, arestati in dosarul de trafic de cocaina si asasinate la comanda

Alexandru Cazan, presedintele Clubului de Motociclisti Gremium Nomads Romania, spune ca el era, de fapt, tinta asasinatului descoperit de ofiterii DIICOT si planuit de Marius Lazar, seful gruparii de motociclisti Hells Angels Romania.

Cazan sustine ca ar fi aflat cu doua saptamani inainte ca i se pregateste o razbunare, insa ca nu se astepta sa fie atat de grav. Cele doua grupari de motociclisti sunt rivale si au avut dese contre violente pana acum.

De altfel, liderul gruparii de motociclisti Hells Angels din Romania este acuzat ca ar face parte dintr-o grupare internationala de traficanti de droguri si ar fi negociat si uciderea a doi rivali.

Potrivit deciziei instantei, Marius Lazar, Michael Matthews Murray si Patrick Johnson Marc au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, in vederea predarii lor catre autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii, pentru executarea mandatului de arestare emis in 4 noiembrie de un magistrat al Tribunalului Districtual al Statelor Unite ale Americii pentru Districtul de Est al Statului Texas.

Cum au ajuns clanurile interlope sa-si faca de cap in Romania. "Nu cred ca dau doi bani pe amenintarile ministrului Justitiei"

Atacurile sangeroase ale celor mai violenti interlopi din Romania. Metodele prin care "Balauru" si "Hitler" isi pedepseau rivalii

Povestea clanului interlop condus de Sile Pietroi. De numele gruparii se leaga scandaluri care au zguduit Politia, dar si acuzatii de tentative de omor, extorcari si talharii

Capitala Romaniei, sub zodia crimei organizate. Cum si-au impartit clanurile interlope Bucurestiul

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#interlopi, #capii politiei, #demiteri, #cazuri celebre, #dosare celebre de interlopi, #interlopi 2020, #emi pian, #clanul sadoveanu , #politie
Comentarii
Poza Injineru
Injineru
rank 5
AUR are complicitatea politistilor.