Revista presei: Incepe dansul la Ministerul de Interne

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 08:00
2652 citiri
Revista presei: Incepe dansul la Ministerul de Interne

Tulburarile provocate de criza economica nu puteau lipsi nici joi, cand o noua masura de austeritate a fost anuntata de Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor - reducerea tempoarara a normei de hrana pentru politisti, pana la nivelul de 130 de lei, de la 720 de lei cat e ea in prezent.

Desi masura e valabila doar pentru luna iulie, masura a starnit un val de nemultumire in randurile liderilor de sindicat, care au amenintat cu proteste.

Intre timp, premierul Emil Boc a anuntat ca Romania a atins un numar maxim al contractelor de munca inregistrate in prezent, depasind chiar nivelul anului 2008, cel mai bun an economic dinainte de criza. Acelasi Emil Boc a lasat pe ultima zi anuntarea inlocuitorului sau la Ministerul Muncii, in conditiile in care interimatul expira vineri.

O alta stire interesanta vine de la Agentia Nationala de Integritate, care o acuza pe Ecaterina Andronescu de faptul ca, pe vremea cand era ministru al Educatiei, si-a acordat singura bani la o firma la care era manager de proiect.

In fine, subiectul revizuirii Constitutiei are ecouri tot mai neasteptate, dupa ce fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat ca Traian Basescu ar fi dispus sa renunte la doi ani din mandatul sau pentru ca alegerile parlamentare sa se desfasoare in acelasi timp cu cele prezidentiale.

Cele mai importante titluri ale zilei sunt: "Incepe dansul la Ministerul de Interne. Norma de hrana va fi redusa cu aproximativ 550 de lei", din "Puterea", "Emil Boc: S-a atins un maxim al numarului angajatilor din Romania", in "Evenimentul Zilei", "Boc mai ramane cateva zile la Munca", din "Jurnalul National", "Ecaterina Andronescu este in atentia Parchetului pentru ca a primit bani pentru o functie in care s-a numit singura", citim in "Romania Libera" si "Lazaroiu: Basescu ar renunta la 2 ani de mandat pentru Parlament unicameral", din "Adevarul".

Puterea - Incepe dansul la Ministerul de Interne. Norma de hrana va fi redusa cu aproximativ 550 de lei

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a anuntat ca norma de hrana pentru angajatii institutiei sale va fi redusa cu aproximativ 550 de lei, temporar, din lipsa de fonduri, urmand ca banii pe aceasta luna sa fie dati inapoi in trimestrul al treilea, cel mai probabil in luna octombrie.

Potrivit unui document emis de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas, masura va afecta peste 100.000 de persoane, adica pe toti angajatii ministerului. Potrivit acestui document, norma de hrana va fi redusa de la 720 la 130 de lei in luna iunie, fara a se specifica ce urmeaza sa se intample din luna urmatoare. Dupa aceasta diminuare a veniturilor, un politist va castiga intre 800 si 1.200 de lei lunar pentru o luna de zile, scrie Puterea.

Evenimentul Zilei - Emil Boc: S-a atins un maxim al numarului salariatilor din Romania

Premierul Emil Boc a tinut o conferinta de presa in care a prezentat bilantul sau ca interimar la Ministerul Muncii si s-a folosit de ocazie pentru a spune ca numarul de contracte de munca din Romania a crescut spectaculos, depasind nivelul din cel mai bun an economic al Romaniei, 2008.

"Pot sa mai afirm astfel ca la aceasta data avem in Romania un varf absolut al numarului de contracte de munca. Sunt 6.315.381 contracte de munca, cel mai mare numar din anul 2008, an din care s-a introdus calculul electronic al numarului angajatilor din tara noastra", a punctat premierul, conform Evenimentul Zilei.

Jurnalul National - Boc mai ramane cateva zile la Munca

Premierul Emil Boc a lasat pentru ultima zi nominalizarea unui nume pentru a ocupa functia de ministru al Muncii, pe care seful Executivului a detinut-o interimar in ultimele 44 de zile.

Inainte de a anunta ca nominalizarea "va fi facuta pana la finele saptamanii", primul ministru a facut joi bilantul perioadei de o luna si jumatate in care a asigurat interimatul la acest minister, in postul lasat vacant dupa demisia lui Ioan Botis, scrie Evenimentul Zilei.

Printre numele vehiculate se gaseste Marian Preda, seful Comisiei Prezidentiale de Analiza Sociologica si Demografica, precum si deputatii PDL Sulfina Barbu, Claudia Boghicevici sau Raluca Turcan.

Romania Libera - Ecaterina Andronescu este in atentia Parachetului pentru ca a primit bani pentru o functie in care s-a numit singura

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru faptul ca senatorul PSD Ecaterina Andronescu si-ar fi acordat bani, pe vremea cand era ministrul Educatiei, pentru o functie in care s-a numit tot ea.

Andronescu, rectorul si ordonatorul de credite al Universitatii Politehnice din Bucuresti incepand cu anul 2004, a primit intre octombrie 2009 si aprilie 2011 aproape 40.000 de lei in calitatea de manager al proiectului "Pregatirea competitiva a doctoranzilor in domenii prioritare ale societatii bazate pe cunoastere", calitate in care a fost desemnata chiar de ea, in calitate de rector al Universitatii Politehnice, in 8 septembrie 2008. In plus, Andronescu a parafat si actul de finantare a proiectului pe care il coordoneaza, scrie Romania Libera.

Adevarul - Lazaroiu: Basescu ar renunta la 2 ani de mandat pentru Parlament unicameral

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat ca presedintele Traian Basescu ar putea sa demisioneze, renuntand la doi ani de mandat, astfel incat proiectul sau de Constitutie sa aiba sanse de a trece.

"Presedintele a introdus si elemente de negociere, inclusiv scurtarea propriului mandat. Pana la urma, se poate ajunge la un deal (cuvant englez care se traduce prin "intelegere, troc", n.r.) de genul: voi acceptati ce a vrut poporul la referendum, si eu va dau satisfactie, ca tot ma contestati in fiecare zi, si renunt la doi ani de mandat. A sugerat asta presedintele, ca durata mandatului poate fi subiect de negociere cu partidele din Opozitie. As vedea posibil ca presedintele sa ajunga la o astfel de negociere", a spus Lazaroiu la RFI, potrivit Adevarul.

Citeste si:
Eugen Tomac îl acuză pe actualul lider PMP că a negociat în interes personal funcția de ministru al Justiției la discuțile de fuziune cu PNL
Eugen Tomac îl acuză pe actualul lider PMP că a negociat în interes personal funcția de ministru al Justiției la discuțile de fuziune cu PNL
Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat într-un interviu pentru News.ro că actualul președinte al partidului Cristian Diaconescu ar fi negociat cu PNL pentru a obține o funcție de...
PressOne: Premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat. Cel puțin 42 de pagini ar fi luate din alte surse
PressOne: Premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat. Cel puțin 42 de pagini ar fi luate din alte surse
Premierul PNL Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, arată o investigație PressOne. Cel puțin 42 de pagini din...