Romanii din strainatate aglomereaza vamile

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 13:59
2238 citiri
Romanii din strainatate aglomereaza vamile
Foto: Romania TV

Odata cu apropierea Pastelui, politistii de frontiera se pregatesc sa intampine numarul mare de romani care traiesc peste hotare si vin sa faca Sarbatorile Pascale sau al celor care vor sa petreaca 1 mai in afara tarii.

Astfel, circa 3.200 de politisi de frontiera vor supraveghea, zilnic, activitatea la punctele de intrare in tara, se arata intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

"Apropierea Sarbatorilor Pascale, precum si scurta vacanta de 1 Mai, readuce in tara multi dintre cetatenii romani stabiliti legal in strainatate, pentru a-si petrece aceste zile impreuna cu familia si rudele, dar si tot mai multi cetateni straini care doresc sa-si petreaca vacanta in Romania.

Ca urmare a acestui fapt si din experienta anilor anteriori, in punctele de trecere ale frontierei se vor inregistra cresteri ale traficului de persoane si mijloace de transport", se arata in documentul citat.

Astfel, pentru a evita aglomeratia, oamenii legii recomanda tranzitarea tuturor punctelor de frontiera romano-ungare: Cenad - Kiszombor, Nadlac - Nagylak, Turnu - Batonnya, Varsand - Gyula, Salonta - Mehkerek, Bors - Artand, Valea lui Mihai - Nyirabrany, Sacuieni - Letavertes, Urziceni - Vallaj, Petea - Csengersima.

Totodata, politistii le recomanda romanilor care vor sa isi petreaca Sarbatoarea de 1 mai in Bulgaria sa foloseasca toate punctele de trecere de frontierei: Giurgiu, Vama Veche, Ostrov - Silistra, Negru Voda-Kardam, Bechet, Calafat.

Potrivit statisticilor Politiei, anul trecut, cu prilejul Pastelui, 1,36 de oameni au tranzitat frontiera romana, 1,15 milioane dintre ei fiind cetateni ai Uniunii Europene. Acestia au trecut graniata cu 386.000 de mijloace de transport.

Cele mai tranzitate puncte de frontiera au fost cele de la granita cu Ungaria, pe acolo trecand 535.000 de persoane, urmate de punctele de trecere de la granita cu Bulgaria, pe unde au trecut 200.000 de persoane. Aeroporturile au fost tranzitate de 287.000 de oameni.

I.S.

Citește și:
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Lidia Tudor, una dintre fiicele lui Corneliu Vadim Tudor, decedat la 14 septembrie 2015, a făcut dezvăluiri despre ultimele clipe din viața fostului politician. Într-un podcast moderat de...