S-a cumintit "Beleaua"? Interlopul Adrian Corduneanu, schimbare radicala de imagine: nu mai posteaza poze cu sabii si pistoale, ci fotografii cu sotia si copiii

Duminica, 04 Octombrie 2020, ora 00:01
41787 citiri
S-a cumintit "Beleaua"? Interlopul Adrian Corduneanu, schimbare radicala de imagine: nu mai posteaza poze cu sabii si pistoale, ci fotografii cu sotia si copiii
Adrian Beleaua FOTO Facebook/ Adrian Beleaua

Adrian Corduneanu (Beleaua), despre care se spune ca este lidelul "aripii violente" a clanului Corduneanu, pare sa fi gasit alte preocupari decat cele infractionale cu care si-a castigat notorietatea.

Eliberat din puscarie de mai bine de un an, dupa ce a fost condamnat intr-un dosar privind santajarea unui agent de vanzari, fratele mai mic al lui Costel Corduneanu a inceput sa posteze pe Facebook fotografii cu gesturi romantice fata de sotie.

O alta imagine postata pe contul sau de socializare este, de fapt, un selfie in care Adrian Corduneanu apare alaturi de sotie si de copii in fata unei biserici.

De ce i se spune "Beleaua"

Adrian Corduneanu este cunoscut inca din copilarie drept Adrian "Beleaua". Era un sportiv bun, a facut lupte ca si fratele sau mai mare, Costel Corduneanu. Si-a doborat cei mai multi adversari. Atat in sport, cat si in luptele cu rivalii din strada.

"Am avut o copilarie frumoasa, noi fiind multi frati am fost uniti tot timpul si am facut toti sport, scoala. In cartier am facut si bune, si rele. Mai erau si batai. Intr-un fel, noi am avut avantajul ca am facut sport, ca in cartierul in care eram noi erau batai, golanii, multi se duceau la puscarie, scoala de corectie era atunci.

Norocul nostru a fost ca ne-a dat Costel la sport si ne-am pregatit, el a fost cel care ne-a indemnat si ne sprijina tot timpul.

Adrian Corduneanu (al doilea de la dreapta la stanga), alaturi de fratii sai, la Paris, in anul 2002 FOTO: Facebook/ Petronela Croduenanu

Eu sunt cel de-al saptelea copil in familie. Toti ma stiu de numele Adrian "Beleaua". Numele asta il am de mic, cand ma bateam si faceam belele si eram mai rau intr-un fel. Si toti spuneau ca Adrian e belea.

Am multe belele, dar nu sunt de spus si aici ma refer la batai, bateam de ii faceam de terapie atunci cand eram provocat", povesteste Adrian Corduneanu intr-un interviu acordat publicatiei 7est.ro.

In trecut, Adrian Corduneanu posta pe contul sau fotografii in care tinea in mana sabii, pistoale, sau isi arata muschii amenintator.

Acum, insa, Adrian "pozeaza" in familist convins. El si Ramona, sotia sa, pe care o numeste "Diamantul Roz", sunt impreuna de aproape 25 de ani si au un baiat si doua fete gemene. Beleaua nu uita insa sa ii transmita mesaje romantice.

Scandal cu gruparea Giulesti pentru "Diamantul Roz"

Un scandal amoros avea sa izbucneasca in anul 2017. Ramona, sotia lui Adrian Beleaua sau Power, ar fi fugit de acasa cu un rival din clanul Giulesti, potrivit Romania TV.

Se intampla dupa ce Adrian Corduneanu a fost inchis pentru ca a santajat un om de afaceri din Iasi. "Diamantul roz", cum i se spunea sotiei interlopului din Moldova, a parasit caminul conjugal pentru "Expres", fratele afaceristului Sheriff.

Condamnarile lui Adrian Corduneanu

Adrian Corduneanu a fost inchis de mai multe ori. Ultima data a fost condamnat pe 27 septembrie 2017, la 4 ani si 8 luni de inchisoare dupa ce, impreuna cu prietenul sau Ionel Bogdanici, au santajat un agent de vanzari al unei firme de betoane.

Potrivit magistratilor, ei ar fi primit 1.000 de euro si 30.000 de lei de la agentul santajat, dupa ce victima i-a "suparat", refuzand, la inceput, sa le cedeze clienti. In octombrie 2015, Adrian Corduneanu l-a lovit cu palmele peste urechi si l-a intepat cu cutitul in picior pe agentul de vanzari. "Frate, nu-i bine, si stiu unde sa-l bag sa te fac franjuri si nu are nimeni ce sa-mi faca. Stiu ca sunt urmarit de politie, din scara vecina de la etajul 4, dar nu au ce sa-mi faca", ar fi spus atunci Corduneanu, potrivit procurorilor.

El a fost eliberat conditionat in aprilie 2019, de Tribunalul Cluj desi o alta instanta se impotrivise in luna martie 2019, eliberarii sale.

Astfel, Adrian Corduneanu a executat trei ani de puscarie dintr-un total de 4 ani si 8 luni la care a fost condamnat pentru santaj. Pentru a putea fi pus in libertate, judecatorii au luat in calcul si zilele pe care interlopul le-a castigat in baza recursului compensatoriu, aproximativ 200, dar si faptul ca, in ultima parte a pedepsei, "Beleaua" nu primit nicio sanctiune in timpul detentiei, potrivit Adevarul.ro.

Adrian Beleaua a inceput sa isi ispaseasca pedeapsa in Penitenciarul Iasi, de unde a fost insa transferat dupa ce ar fi fost implicat in protestele pe care detinutii le-au facut, in 2016, din cauza conditiilor din unitatile de detentie.

Dupa ce a fost plimbat prin mai multe puscarii din tara, Corduneanu si-a executat pedeapsa la Penitenciarul Gherla.

Interlopul a mai fost condamnat in trecut pentru santaj.

Adrian Corduneanu: "Noi am tinut linistea in Iasi"

"In zilele noastre nu avem cu cine sa ne comparam, acum mai sunt si alte grupari. Din 1996 si pana acum noi suntem singurii care tinem linistea in Iasi, prin alte parti se intampla atatea si atatea, crime, executari, nenorociri. Costel e cel care a mai tinut linistea, cate nu erau sa se intample ani la rand.

Fiind noi am mai aplanat, am mai facut pace. Chiar se omorau intre ei tiganii sau veneau din alte orase sa faca lege la noi. Ne-am bagat de fiecare data ca sa fie liniste si pace", a mai spus Adrian Corduneanu pentru 7est.ro.

De altfel, in multe fotografii postate pe Facebook, Adrian Corduneanu isi arata muschii tatuati cu numele lui.

Fratele mai mare se apuca de scris

Proaspat iesit din inchisoare, Costel Corduneanu a spus ca se lasa de infractiuni si se apuca de scris.

Recent, acesta a declarat publicatiei BZI ca nu mai vrea sa se intoarca la puscarie si ca va scrie trei carti. "Am facut vreo sase ani de puscarie, in total. Nu am facut mult, dar imi ajunge. Gata. Nu mai vreau. Am o varsta.

Eu vreau sa ma apuc de scris, sa ies din lumea asta. Vreau sa scriu o carte despre viata mea, una despre justitie si una despre penitenciarele din Romania. Am 50 de ani, vreau sa am grija de copii, de nepoti. Nu mai vreau sa am probleme cu legea", a spus Costel Corduneanu.

De ce a fost eliberat conditionat Costel Corduneanu. Interlopul sustine ca "se retrage" ca sa scrie carti despre justitia din Romania si viata in inchisoare

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Adrian Corduneanu, #Beleaua, #clanul Corduneanu, #aripa violenta , #politie