Scandal la Politia Arges: Declaratii socante ale purtatorului de cuvant. Ce-ar face daca ar fi premier

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 16:56
8499 citiri
Scandal la Politia Arges: Declaratii socante ale purtatorului de cuvant. Ce-ar face daca ar fi premier

Purtatorul de cuvant al Politiei Arges, Danut Dinu, nu mai reprezinta imaginea institutie si este cercetat prealabil, in urma unei postari de pe contul sau de Facebook, in care critica mizeria si neregulile dintr-o piata si noteaza ca "in curand va prinde la public discursul rasist".

Comisarul-sef Danut Dinu a cerut mutarea din postul de purtator de cuvant, dupa mesajul postat la sfarsitul anului pe reteaua sociala, care a fost interpretat drept critica la adresa colegilor din politie, informeaza Mediafax.

"Am trecut prin piata Ceair. O mizerie la propriu si la figurat. Nesimtire, nu tu bonuri fiscale, colindatori care sasaie 'tigari, tigari' sau 'petarde, petarde', manele si caini vagabonzi, mirosuri si galeti de branza pe marginea drumului... preturi de intepenesti...

Aduceti-mi aminte, daca voi ajunge vreodata prim ministru, sa inchid toate pietele si toate targurile din Romania. Si inca ceva. Cred ca in curand va prinde la public discursul rasist. Ma gandesc si eu...", a notat Danut Dinu in mesajul sau de pe Facebook.

Astfel, seful Politiei Arges, comisarul-sef Petre Ionitescu, a precizat ca nu s-a luat nico masura impotriva lui Danut Dinu, cu exceptia faptului ca acesta nu mai reprezinta imaginea Politiei Arges.

"S-a dispus o cercetare prealabila vizavi de postarea domnului Dinu pe Facebook. In prima faza a fost o verificare din partea Biroului control intern, iar la momentul acesta lucrarea a fost inaintata unui ofiter care face o cercetare prealabila. In urma concluziilor comisiei urmeaza sa luam o decizie.

Mai mult decat atat, domnul Dinu, cu data de 30 (decembrie - n.red.) a facut un raport prin care solicita sa fie mutat din functia de purtator de cuvant, ca urmare a acestei cercetari si a scandalului aparut", a spus Petre Ionitescu.

Printre sanctiunile pe care ar putea sa le primeasca Dinu se numara mustrarea scrisa si diminuarea salariului, dar si mutarea in alta functie.

Postarea lui Danut Dinu a generat reactii ale utilizatorilor de Facebook, unul dintre acestia amintind ca fostul purtator de cuvant al Politiei Arges reprezinta legea: "Fratilor, de ce nu o luati pe sus, confiscat tot, amenda si munca in folosul comunitatii, nu inchisoare ca sa le platesc eu trei mese pe zi si alte alea".

Un altul critica atat faptul ca reprezentantul politiei scrie pe Facebook, in loc sa ia atitudine, dar si incurajarea discursului rasist de catre Danut Dinu: "Din nefericire, mizeria din Ceair e de ani de zile si POLITIA NU FACE decat sa scrie pe FB!!! Premier nu sunteti! Comisar sef sunteti!? CE FACETI DIN functia pe care o aveti?!!? Semnalati pe FB? Am ajuns sa strige POLITIA infractiuni pe FB? Sa intelegem ca purtatorul de cuvant al IPJ Arges incurajeaza discursurile rasiste sau face previziuni?....?!!! Nu inteleg rostul discursului...".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#purtator cuvant Politie Arges Facebook, #comisar sef mizerie piete, #comisar sef discurs rasist, #Danut Dinu mesaj Facebook , #politie