Sef din IGPR, dupa decesul politistului din Timis aflat in misiune: Daca au existat sincope in organizarea interventiei, vinovatii vor plati

Duminica, 02 Iunie 2019, ora 22:55
9369 citiri
Sef din IGPR, dupa decesul politistului din Timis aflat in misiune: Daca au existat sincope in organizarea interventiei, vinovatii vor plati
Foto: Facebook / Sindicatul ROPOL

Inspectorul general adjunct al Politiei Romane, comisar sef de politie Florian Dragnea, a declarat, duminica seara, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la sediul institutiei, dupa decesul politistului din Timis aflat in misiune, ca daca se va constata ca au existat sincope in organizarea interventiei, cei vinovati vor plati.

Comisarul sef de politie, Florian Dragnea a explicat, in cadrul unei conferinte de presa, de duminica seara, care a avut loc la sediul Politiei Romane, cum s-au petrecut faptele in urma carora un politist de 43 de ani din Recas, judetul Timis, Cristian Amariei (foto), a fost impuscat mortal in misiune.

"Inca de la inceput, as dori sa transmit din partea conducerii Politiei Romane sincere condoleante familiei politistului, alaturi de care suntem in aceste momente grele. Astazi, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Timis au obtinut informatii punctuale cu privire la faptul ca un urmarit international se afla intr-un imobil din localitatea Izvin, judetul Timis.

In baza informatiilor obtinute, politistii au demarat activitati specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmarit international, in baza unui mandat de executare a pedepsei inchisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecatoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infractiunii de tentativa la talharie", a declarat Dragnea.

Comisarul sef de politie a relatat si cum a fost impuscat politistul din Recas.

"Astfel, politistii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de politisti a ocolit imobilul, pentru a se asigura ca suspectul nu fuge prin partea din spate, moment in care urmaritul a iesit din casa si a facut uz de arma, in urma caruia colegul nostru si-a pierdut viata.

Ulterior, suspectul a fugit in curtea altui imobil, unde ar fi amenintat cu arma o persoana, incercand sa-i sustraga autoturismul, moment in care un politist a facut uz de arma, reusind sa-l raneasca pe urmarit. Fac precizarea ca Lepa Ionel Marcel a fugit intr-o zona impadurita a localitatii, fiind in continuare cautat", a mai spus acesta.

Florian Dragnea a declarat ca imediat dupa producerea evenimentului au fost dispuse masuri pentru sprijinirea politistilor din cadrul IPJ Timis.

"Imediat dupa producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane s-au dispus masuri pentru sprijinirea politistilor de la nivelul I.P.J. Timis, in vederea depistarii si retinerii persoanei in cauza. Astfel, au fost trimisi specialisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, de la Institutul National de Criminalistica si de la Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale.

De asemenea, am dispus angrenarea unitatilor de politie limitrofe (efective, caini de urma si nu numai), precum si a altor structuri ale Politiei Romane de specialitate (operatiuni speciale, combaterea criminalitatii organizate etc) . Totodata, s-a solicitat si sprijinul structurilor de Politie de Frontiera si ale Jandarmeriei. Nu in ultimul rand, am solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviatie al M.A.I., in vederea survolarii zonei si sprijinirii echipajelor din teren. Va asigur ca au fost luate toate masurile pentru identificarea autorului in cel mai scurt timp posibil", a ai spus comisarul sef de politie.

Florian Dragnea spune ca au fost dispuse verificari si la nivelul IPJ Timis.

"De asemenea, conducerea Politiei Romane a dispus verificari la nivelul IPJ Timis, cu privire la toate aspectele care privesc aceasta misiune, iar daca se va constata ca au existat sincope legate de modul de organizare a interventiei, cei vinovati vor plati. Este normal sa avem toate elementele cu atat mai mult cu cat vorbim despre pierderea vietii unui coleg. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de omor calificat, in cadrul caruia procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis efectueaza cercetari", a mai spus adjunctul Politiei Romane.

Un politist de 43 de ani de la Postul de Politie Recas a fost impuscat mortal, in misiune, de un barbat cautat pentru talharie. Mai multe echipaje de Politie, jandarmi si mascati de la trupele special, il cauta acum pe agresor.

Citeste si:

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#politist mort Timis , #politie