Sef din Politia Rutiera, in pericol de a fi demis pentru declaratii despre tragedia din Muntenegru

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 18:43
5050 citiri
Sef din Politia Rutiera, in pericol de a fi demis pentru declaratii despre tragedia din Muntenegru

Ministrul de Interne Radu Stroe a cerut verificarea unui reprezentant al Politiei Rutiere care, intr-o conferinta de presa recenta, a spus ca starea drumurilor din Muntenegru, care nu se ridica la standarde europene, ar fi de vina pentru producerea tragediei in care au murit 18 romani.

Este vorba despre seful Serviciului de Infrastructura din cadrul Politiei Rutiere, comisarul George Grigore, care a spus ca accidentul de autocar din Muntenegru ar fi putut avea "urmari foarte usoare", daca pe marginea drumului unde s-a produs ar fi fost instalat un parapet mai solid.

Cele mai periculoase drumuri din Romania: DN 1, pe primul loc

"Acel accident ar fi putut avea urmari foarte usoare si ma refer aici la acel parapet de siguranta care trebuia sa fie... De fapt, acolo nici nu era parapet era ceva, nu stiu cum sa ii spun, sa nu cada pietonul care traverseaza acel viaduct in prapastie.

Acolo trebuia un parapet greu, ca atunci cand autovehicolul de transport marfa sau persoane se loveste perpendicular de acel parapet efectiv sa il arunce inapoi pe partea carosabila", spunea comisarul, recent, in cadrul unui seminar pe tema sigurantei rutiere.

Pentru declaratiile facute, George Grigore risca sa fie demis din functia de sef al Serviciului Infrastructura al Directiei Politiei Rutiere, daca superiorii sai din cadrul MAI vor constata ca aprecierile sale au fost nepotrivite.

"Urmare a declaratiilor unui reprezentant al Politiei Rutiere, la o conferinta gazduita de o agentie media, Directia Rutiera din cadrul I.G.P.R. va demara verificari cu privire la imprejurarile in care acestea au fost facute.

Vor fi efectuate verificari cu privire la declaratiile privind infrastructura si dinamica accidentului produs in Muntenegru, urmand ca la finalizarea acestora sa fie dispuse masurile legale care se impun", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

In duminica de Rusalii, un autocar plin cu turisti romani s-a prabusit intr-o prapastie adanca de peste 40 de metri, pe o sosea din apropiere de Podgorica, in Muntenegru. 18 romani au murit, alti 29 fiind raniti si adusi ulterior in Romania. O parte dintre acestia se afla inca internati in mai multe spitale din Bucuresti.

Tragedia din Muntenegru: Autobuzul mortii avea de doua ori viteza legala, confirma anchetatorii (Video)

Cauzele producerii accidentului nu au fost stabilite inca, dar autoritatile iau in calcul varianta vitezei excesive, a carosabilului umed, precum si faptul ca soferul a incercat sa evite un copil care i-a iesit brusc in fata.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#reprezentant Politie declaratii Muntenegru, #demitere comisar George Grigore, #MAI verificari comisar rutiera , #politie