Seful DGA sustine ca o comisie din Academia de Politie a decis ca nu a plagiat in doctorat

Miercuri, 24 Aprilie 2019, ora 15:56
3417 citiri
Seful DGA sustine ca o comisie din Academia de Politie a decis ca nu a plagiat in doctorat
Foto: Marius Dumbraveanu/Mediafax/Hepta.ro

Catalin Ionita, seful Directiei Generala Anticoruptie (DGA), a declarat miercuri ca o comisie de analiza a doctoratelor din Academia de Politie a decis ca nu a plagiat in teza lui de doctorat si ca este hotarat "sa apeleze la toate mijloacele legale pentru a arata ca acest adevar e cel care trebuie sa primeze".

"I-am lasat pe ei sa se pronunte. M-am pregatit cu un material facut impreuna cu specialisti si am combatut, punct cu punct, toate aspectele aduse in discutie in comisia de etica. Era firesc sa decida ca nu a fost plagiat, avand in vedere ca articolele la care se facea referire au fost publicate ulterior", a declarat, pentru News.ro, Ionita.

El a precizat ca a fost chemat sa se prezinte miercuri. "M-am conformat cerintelor si trebuie ca aceasta denigrare sa inceteze. Nu se poate face o apreciere cu privire la asta (plagiat, n.r.) decat de oameni abilitati. Este nedrept ca vulnerabilitatea unei institutii, pana la urma, sa fie atacata".

Ionita a mai precizat: "Sunt hotarat sa apelez la toate mijloacele legale pentru a arata ca acest adevar e cel care trebuie sa primeze. De ce s-au facut astfel de afirmatii pana sa se pronunte o comisie abilitata?". Intrebat care vor fi acestea, el a evitat sa dea detalii.

"Verdictul de plagiat e dat in instanta. Nu e moral sa facem aceste afirmatii inainte de a fi demonstrat. Eu sunt genul de om care, daca greseste, isi asuma", a mai spus el.

"Bunul Dumnezeu a dat ca in Saptamana Patimilor sa vina un raspuns la un demers pe care l-am facut de atata timp".

In ianuarie, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost sesizat in legatura cu lucrarea de doctorat a chestorului Catalin Ionita.

Press One a scris ca directorul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a plagiat intreaga sa teza de doctorat, de la prima pana la ultima pagina.

News.ro a relatat la inceputul lunii decembrie 2018 ca o parte dintr-un capitol al lucrarii de doctorat a lui Catalin Ionita, intitulata "Criminogeneza infractiunilor cibernetice" si sustinuta in 2012, este identica unui fragment dintr-un articol cu titlul "Probleme juridice privind continuturile negative din Internet" aparut in 2003 intr-o publicatie juridica.

Ionita a declarat in ianuarie, pentru News.ro, ca a facut totul cu buna credinta si ca a urmat recomandarile facute de coordonatorul lucrarii lui.

Persoana care a amenintat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Sercan este chiar un ofiter de politie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Catalin Ionita DGA plagiat doctorat , #politie