Seful Politiei de Frontiera: Am sprijinit activitatea DNA si DGA din vami (Video)

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 14:18
2689 citiri
Seful Politiei de Frontiera: Am sprijinit activitatea DNA si DGA din vami (Video)
Foto: Antena 1

Seful Politiei de Frontiera, Ioan Buda, a declarat marti ca stia despre actiunile organizate de Directia Nationala Anticoruptie si ale Directiei Generale Anticoruptie, insa neaga ca si-ar fi schimbat oamenii din posturi inaintea controalelor.

"Eu am sprijinit aceasta actiune a DGA si a DNA pe tot parcursul acitunii. Organigrama nu s-a schimbat in acest timp", sustine seful Politiei de Frontiera, Ioan Buda, care a fost audiat miercuri in Comisia de Aparare a Parlamentului, cu privire la scandalul spagilor din vami.

Intrebat ce raspunde vamesilor retinuti care au declarat ca el ar fi "regina" la care ajungea spaga luata in vami, Ioan Buda a raspuns: "Nu comentez acuzatiile".

Acesta a precizat ca activitatea Politiei de Frontiera continua si a precizat ca doar o mica parte din politistii de frontiera sunt vizati de actiunile DNA.

"Nu sunt probleme cu Politia de Frontiera fiindca politia desfasoara activitati in md curent si normal. Cei care au fost retinuti reprezinta doar 1,8% din oamenii care isi desfasoara activitatea la Politia de Frontiera", a declarat Ioan Buda, la iesirea din comisie.

Politistii de frontiera de la Albita spun ca nu au primit mita, ci "pomana de sarbatori"

Seful Politiei de Frontiera sustine ca actiunile de control in vami vor continua, "cu toate riscurile de imagine pe care le aduc" si ca nu a luat in considerare sa-si dea demisia in urma scandalului.

"Cand am luat conducerea IGPR mi-am propus mai multe proiecte. In conditiile in care n-o sa pot sa le indeplinesc este si aceasta o optiune", a declarat Buda, intrebat daca isi va da demisia.

Seful Politiei de Frontiera, audiat miercuri in Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor

Ioan Buda a fost audiat miercuri in Comisia de Aparare a Parlamentului, cu privire la scandalul spagilor din vami, dupa ce in jur de 180 de persoane (politisti de frontiera si vamesi) au fost retinuti in cadrul activitatilor organizate de DNA la vami.

a fost acuzat saptamana trecuta de unul dintre lucratorii punctului de frontiera de la Moravita, arestat preventiv pentru dare de mita, ca ar avea statul de "regina" in afacerea spagilor colectate din vami.

Buda a fost acuzat de un vames arestat de la Vama Moravita ca stia ca in vami sunt ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie, care lucreaza sub acoperire si si-ar fi restras protejatii din vamile unde s-au facut arestari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Ioan Buda, #Ioan Buda Politie, #Politie frontiera, #Buda actiuni DNA , #politie