Seful Politiei: Permisul de port arma al criminalului, obtinut prea usor. Sesizam Parchetul

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 15:43
2088 citiri
Seful Politiei: Permisul de port arma al criminalului, obtinut prea usor. Sesizam Parchetul
Foto: TVR Info

Permisul de port arma al criminalului din Dorobanti, Gheorghe Vladan, a fost obtinut usor, iar dosarul era incomplet, motiv pentru ca va fi sesizat Parchetul cu privire la neglijenta in serviciu in cazul ofiterilor implicati, a anuntat, miercuri, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, Liviu Popa.

"Plecand de la sesizarile facute, am dispus efectuarea unor verificari cu privire la modul in care a fost autorizat detinatorul de arma, la modul in care a fost respectat regimul armelor si munitiilor. Dosarul de autorizare a fost incomplet.

Macel in Dorobanti: Verificari privind arma lui Vladan si plangerile impotriva lui

Permisul de arma a fost obtinut in mod, cel putin la prima vedere, usor. Ca urmare, vom sesiza Parchetul competent cu privire la comiterea infractiunii de neglijenta in serviciu. Cei care nu respecta regulile trebuie sa raspunda", a declarat chestorul de politie Liviu Popa.

Criminalul din Dorobanti nu este politist

Totodata, Popa a tinut sa sublinieze ca Gheorghe Vladan, criminalul de la coaforul din Dorobanti, nu este politist: "Mai am o precizare despre acest criminal, Vladan. Acest criminal nu a fost niciodata politist, acest criminal nu a avut de-a face cu Politia Romana, acest individ este un simplu sofer. Nu este politist".

Seful IGPR a facut aceasta precizare in contextul in care autorul atacului armat de la coforul de pe bulevardul Dorobanti din Capitala a fost numit, deseori, politist. Aceesi greseala a fost facuta si de presa din afara, care a relatat pe aceasta tema.

Marti dimineata, Liviu Popa a dispus verificari privind modul de solutionare a plangerilor depuse impotriva agentului Gheorghe Vladan, precum si a modului in care acesta a obtinut autorizatia pentru arma pe care a folosit-o in coaforul din Dorobanti.

Astfel, verificarile au vizat modul in care au fost solutionate plangerile depuse la Politie impotriva lui Gheorghe Vladan, precum si modul in care agentul a obtinut autorizatia pentru detinere de arma. Totodata, au fost facute si verificari privind atributiile serviciului care autorizeaza detinerea de arme.

Surse judiciare declarau anterior ca politisti ai Sectiei 14 Bucuresti sunt cercetati disciplinar in urma atacului armat din Dorobanti, intrucat Florina Vladan a facut plangere impotriva sotului sau, precizand ca acesta detine arma de foc, insa nu s-a urgentat solutionarea reclamatiei.

Macel in Dorobanti: Atacatorul a obtinut permisul de port arma cand nu era necesar aviz medical

In data de 1 martie, Florina Vladan l-a reclamat pe sotul sau la Sectia 14 Politie, pentru comportament agresiv. Anterior, Gheorghe Vladan a fost reclamat de cateva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un barbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atenta a cazului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Liviu Popa permis port arma, #permis port arma Dorobanti, #dosar incomplet port arma, #macel coafor Dorobanti Bucuresti , #politie