Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful Politiei Romane: Cei din clanul Butoane nu sunt violenti

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 00:26
2407 citiri
Seful Politiei Romane: Cei din clanul Butoane nu sunt violenti
Foto: Arhiva

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat marti ca gruparea interlopa Butoane, din Giurgiu, nu are membri violenti, acestia fiind cercetati, in 30 de dosare, mai mult pentru infractiuni economice.

"Informatiile circula, tot ce pot sa va spun este ca Politia Giurgiu a instrumentat 30 de dosare ale gruparii Butoane. Este o grupare care nu este violenta, si-a spalat gulerele, e mai mult pe infractiuni economice", a spus Popa, potrivit Mediafax.

Seful Politiei a mai anuntat ca s-a intalnit cu procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu ca sa faca o evaluare a situatiei, dupa ce un baschetbalist american a fost ucis.

"Procurorii nu sunt nemultumiti de activitatea politistilor. Toate declaratiile luate in ancheta privind moartea baschetbalistului american au fost apreciate de politisti. Toate acestea s-au indeplinit intr-un firesc absolut. A fost o vizita de evaluare personala (la politia Giurgiu n.red.), a mea, cu privire la anumite activitati ale politiei din Giurgiu. Este o vizita pe care o voi continua, in functie de program, si in zilele urmatoare", a completat acesta.

Liviu Popa a negat ca interlopii din Giurgiu ar fi incercat sa cumpere influenta de la politistii din oras.

"De-a lungul timpului membri ai clanului au fost trimisi in judecata, s-au luat masuri impotriva lor de politistii de la Giurgiu. Va asigur ca suntem conectati la tot ceea ce inseamna fenomen infractional si in randul altor clanuri din tara", a spus Popa.

Si ministrul de Interne, Traian Igas, a declarat marti ca structurile MAI au informatii despre ce se intampla la Giurgiu, dar ca "din pacate, exista un anumit blocaj".

"Domnul Liviu Popa (n. red. - seful Politiei Romane) cunoaste mai bine acest subiect pentru ca a fost prezent la Giurgiu si sunt elemente importante pe care le-a constatat la fata locului (...) Sigur ca sunt informatii si despre Giurgiu. Din pacate suntem intr-un anumit blocaj, as spune eu, dar lucrurile se vor rezolva", a precizat ministrul.

Desi Liviu Popa a negat o legatura intre politie si interlopi, Traian Igas a lasat saptamana trecuta sa se inteleaga contrariul.

Intrebat daca exista legaturi intre clanurile din Giurgiu si politisti, Igas a replicat scurt: "pestele de la cap se impute".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#clanul Butoane Giurgiu infractiuni economice, #scandal baschetbalist american ucis , #politie