Seful Politiei, schimbat din functie de ministrul de Interne

Marti, 15 Mai 2012, ora 12:17
9177 citiri
Seful Politiei, schimbat din functie de ministrul de Interne
Foto: Arhiva

Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa (foto), va fi inlocuit marti din functie de catre ministrul de Interne, Ioan Rus. Premierul Victor Ponta a semnat deja decretul de numire.

Conform Romania TV, conducerea Politiei Romane va fi preluata de secretarul de stat Petre Toba, cel care a mai detinut aceasta functie in trecut.

Cel mai probabil, Liviu Popa se va intoarce la conducerea inspectoratului judetean de politie Bihor, unitatea de la care, in octombrie 2009, a venit ca sef al Directiei Generale Anticoruptie si, ulterior, in timpul mandatului ministrului de Interne Traian Igas, in noiembrie 2010, a fost numit la conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane, informeaza Newsin.

De asemenea, chestorul Ioan Cabulea ar urma sa fie noul sef al Departamentului de ordine si siguranta publica din MAI, acesta preluand atributiile chestorului Petre Toba.

Chestorul Ioan Cabulea s-a mai aflat la conducerea Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, fiind adjunct al sefului acestei structuri, tot in timpul mandatului de ministru al lui Vasile Blaga, iar din martie 2011 pana in prezent a condus Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Alba.

Chestorul Petre Toba, care din martie 2012 este sef al Departamentului de ordine si siguranta publica, a mai fost sef al Politiei Romane, intre 2009 - 2010.

"Dl ministru Rus, ca de altfel si ceilalti ministri, au de la mine mana libera sa-si organizeze ministerele asa cum cred de cuviinta. As vrea sa fie prinsi infractorii si cand nu ii dati la televizor, am incredere ca dl Toba isi va face datoria", a declarat premierul Victor Ponta, inainte de a vizita, marti, Muzeul Grigore Antipa.

Schimbarile vin in contextul in care premierul Victor Ponta i-a cerut luni un raport ministrului de Interne referitor la cazurile de cetateni romani dat in urmarire generala.

Raportul a fost solicitat dupa ce a fost nevoie ca fratii Sile si Nutu Camataru sa fie dati in urmarire generala pentru a fi adusi la inchisoare, cei doi fiind vineri condamnati definitiv.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#sef Politia romana schimbat, #Liviu Popa demis, #sef politie demis Ponta , #politie