Si independenti, si cu sustinere politica. Cum joaca politicienii locali la doua capete

Miercuri, 19 August 2020, ora 23:22
2680 citiri
Si independenti, si cu sustinere politica. Cum joaca politicienii locali la doua capete

La alegerile locale din 2020, o serie de oameni politici vor candida ca independenti. In realitate, si ei beneficiaza de sustinere din partea unor partide, fiind in mijlocul unor jocuri politice iesite din comun.

La Ciugud, PNL si Pro Romania il sustin pe un candidat independent, dat afara din PSD

Victor Ponta l-a atacat de multe ori pe Ludovic Orban. "Este un analfabet politic, mincinos si tradator!", a spus Ponta, la inceputul lunii iulie. Cu toate acestea Horatiu Florea, presedintele Pro Romania Alba, a salutat demersul PNL de a-l sustine pe primarul Gheorghe Damian pentru inca un mandat la Ciugud.

Gheroghe Damian, primarul din Ciugud

"Salut decizia PNL de a-l sustine pe candidatul independent Gheorghe Damian! Aceasta este normalitatea politica", a declarat Horatiu Florea. Mai mult decat atat, Pro Romania a anuntat ca nu va avea candidat propriu la Ciugud pentru a nu-i face contra campanie lui Damian.

Damian a fost exclus in 2017 din PSD, la propunerea presedintelui organizatiei judetene, deputatul Ioan Dirzu. Comuna Ciugud, din Alba, este cea mai performanta din tara in atragerea de fonduri europene.

Este primar independent de 16 ani, dar si-a pus in comuna in care candideaza bannere si cu PNL, si cu PSD

Marcel Chelariu, primarul comunei Suharau, candideaza pentru inca un mandat la Primaria pe care o conduce din 2004. Pana acum a sustinut ca este independent, dar la scrutinul electoral care urmeaza va fi sustinut si de PNL, si de PSD.

Comuna Suharau, care are in componenta sa sase sate, ar fi plina de astfel de bannere, din 50 in 50 de metri fiind vazut Chelariu cand cu Costel Soptica, liderul PNL Botosani, cand cu Doina Federovici, liderul PSD Botosani, dupa cum relateaza Botosaneanul.ro

Marcel Chelariu si Doina Federovici, liderul PSD Botosani, Foto: Facebook

Marcel Chelariu si Costel Soptica, liderul PNL Botosani, Foto: Facebook

Despre situatia in care se afla, Marcel Chelariu a afirmat: "Candidatul de la PNL (Costel Soptica - n.r.) este consateanul nostru, iar PSD sustine candidatura independenta pentru functia de primar. Si mi se pare normal sa raspund cu aceeasi moneda. Domnul Soptica stie de acest lucru, pentru ca inainte de a face bannerele doar am discutat cu ambele tabere. Daca ambele partide si nu doar ei, niciun partid cu exceptia Pro Romania nu are candidatura pentru primar la Suharau. Unii sustin candidatura mea, altii poate nu o sustin, si PNL-ul si PSD-ul, am discutat cu ambii si am stabilit ca facem bannerele asa", a declarat Marcel Chelariu pentru Botosaneanul.ro.

PNL-istul care a ajuns independent pentru ca USR-PLUS nu l-a vrut primar, a primit sustinerea PSD

Viceprimarul Dan Cristian Popescu a fost propus initial de PNL pentru primaria Sectorului 2. La negocierile cu USR-PLUS, Ludovic Orban a cedat candidatura celor din partidul lui Dan Barna, care nu acceptau sub nicio forma sa il sustina pe Dan Cristian Popescu.

Popescu a anuntat ca va candida la Primaria Sectorului 2, oricum, ca independent, urmand sa negocieze cu partidele care sunt dispuse sa ii ofere sustinere in cursa electorala.

Astfel, s-a intalnit cu Gabriela Firea care l-a anuntat pe Popescu pe listele PSD.

La Nadlac, un candidat independent este sustinut de fostii sai colegi din PNL si de o uniune a minoritatilor

Mircea Onea a fost membru PLD din 2006, devine membru PDL in urma fuziunii din 2007 si apoi consilier local PDL 2008-2009. Ulterior devine consilier judetean PDL/PNL in perioada 2012-2016 si presedinte PNL Nadlac din momentul fuziunii celor doua partide. Anul acesta va candida ca independent, dar va fi sustinut de fostii sai colegi de la PNL, care intre timp au trecut la PMP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#ciugud, #Sector 2, #Nadlac, #candidati, #alegeri locale, #independenti, #Botosani , #politie