Sindicalistii aduc alternativa la disponibilizari: Suspendarea unor politisti pentru 2-3 ani

Joi, 02 Iunie 2011, ora 17:42
2362 citiri
Sindicalistii aduc alternativa la disponibilizari: Suspendarea unor politisti pentru 2-3 ani
Foto: Realitatea TV

Sindicalistii din politie care au participat la discutiile de joi cu ministrul de Interne Traian Igas au declarat la iesire ca i-au propus acestuia sa analizeze posibilitatea ca angajatii din MAI sa se poata suspenda din activitate pentru 2 sau 3 ani, ca solutie de reducere a disponibilizarilor.

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a declarat ca ministrul a spus ca va analiza aceasta varianta, iar luni sau marti discutiile vor fi reluate astfel incat sa se poata identifica cea mai buna solutie de reducere a cheltuielilor cu personalul din MAI.

Igas taie norma de hrana a politistilor, sindicatele ameninta cu proteste

Igas: Liderii sindicali dezinformeaza si creeaza panica

"Cea mai buna este suspendarea din activitate a celor care doresc, pe o perioada de doi-trei ani, iar cei care se suspenda si isi gasesc alt loc de munca sa nu mai revina in activitate. Sa va dau un exemplu, la IPJ Iasi sunt peste 30 de cereri de suspendare in acest moment(...)E o analiza care poate fi facuta", a declarat Gruia, precizand ca ministrul Igas a recunoscut ca nu a luat pana acum in calcul aceasta posibilitate, dar s-a aratat interesat de propunerea facuta.

Liderul sindical a mai declarat ca din informatiile avute in intreaga tara sunt peste o mie de cereri de suspendare din activitate depuse de angajati din structurile ministerului de Interne.

"Sper ca marti sa gasim cea mai buna solutie. Cu suspendarea vom rezolva cel putin 70% din disponibilizarile preconizate", a mai spus Gruia.

Cu toate acestea, liderul de sindicat a anuntat ca s-a obtinut aprobarea de la Primaria Capitalei, iar luni se va organiza un protest in fata sediului Ministerului de Interne.

"Am cerut aprobare pentru 1.000 de persoane, sa vedem cat ne va aproba primaria, pentru ca spatiul e restans. Dar cererea din tara e mult mai mare", a mai afirmat Marin Gruia.

Igas: Am discutat cu cartile pe fata

Contactat de Realitatea TV, ministrul Traian Igas a declarat ca intalnirea cu reprezentantii sindicatelor a fost binevenita.

"Am putut sa discutam cu cartile pe fata si cred ca liderii de sindicat au inteles situatia in care ne aflam(...)Acelasi dialog il vom avea si saptamana viitoare, cand vom definitiva organigramele pe toate structurile si pe toate armele", a precizat ministrul de Interne, adaugand ca se va incerca identificarea celor mai bune solutii pentru reorganizarea ministerului si incadrarea in buget.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#reducere norme hrana politisti, #Igas sindicate politisti, #protest politisti , #politie
Comentarii
Poza 3195
3195
rank 5
Propunerea a venit de la PSD la intalnirea lui Ponta cu liderii lor sindicali !
Poza 3195
3195
rank 5
Nu si nu . Restructurarea politiei nu presupune ,,suspendare,, ci ,,izgonire ,,din politie.