Șofer condamnat cu suspendare după o negociere eșuată cu polițiștii: "Măi, oameni, luaţi de un şpriţ“

Luni, 26 Iulie 2021, ora 17:28
2734 citiri
Șofer condamnat cu suspendare după o negociere eșuată cu polițiștii: "Măi, oameni, luaţi de un şpriţ“
Polițiștii au refuzat banii oferiți FOTO Facebook/ MAI

Un șofer din Iași a fost condamnat la 1 an, 11 luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendarea executării pe un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni pentru că a încercat să-i mituiască pe poliţiştii care l-au depistat în trafic, beat la volan.

Pe 22 noiembrie anul trecut, o patrulă care supraveghea traficul rutier pe DJ 248C, s-a intersectat cu o Dacia Solenza care se deplasa pe direcţia Lunca Cetăţuii - Ciurea. Au oprit-o, când au observat că a făcut un viraj brusc şi semnalizae haotic.

Poliţiştii au descoperit că șoferul Constantin Babătă emana halenă alcoolică. Etilotestul a indicat o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a recunoscut că băuse în seara precedentă, dar şi în ziua cu pricina, și se întorcea acasă, după o vizită la mama sa.

În timp ce unul dintre poliţişti completa actele de constatare, şoferul a luat de la soţia sa 100 de lei şi i-a întins-o agentului. „Auzi? Haideţi să o rezolvăm! Nu mai stăm, că mă duc şi nu mai pleacă maşina de aici. Măi, oameni, haideţi să dăm la pace. Luaţi dumneavoastră acolo de un şpriţ, de o cheltuială în seara asta“, şi-a încercat bărbatul norocul.

Poliţiştii au refuzat gestul, iar şoferul s-a ales cu două dosare penale, trimise în instanţă separat, pentru conducere sub influenţa alcoolului şi dare de mită.

Primul proces s-a încheiat în luna mai, Babătă fiind condamnat la un an şi 5 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Al doilea proces s-a desfăşurat sub procedura recunoaşterii învinuirii, inculpatul având astfel dreptul la o sentinţă mai uşoară. Faţă de un minim de 2 ani, magistraţii Tribunalului au stabilit o pedeapsă de 1 an şi 6 luni de închisoare, scrie ziaruldeiasi.ro.

Judecătorii au stabilit o pedeapsă finală de 1 an, 11 luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendarea executării pe un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni. Dacă sentinţa dată vineri va fi atacată în apel, suspendarea s-ar putea transforma în detenţie efectivă.

Super starul brazilian condamnat la nouă ani pentru viol iese la contraatac
Super starul brazilian condamnat la nouă ani pentru viol iese la contraatac
Fostul fotbalist Robinho, în vârstă de 40 de ani, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, a insistat că are suficiente dovezi pentru a-şi demonstra nevinovăţia....
Cine sunt polițiștii care l-au găsit pe Ayan, copilul de 2 ani dispărut din Botoșani: ”Manu, Laur şi Ionuţ sunt eroii zilei!”
Cine sunt polițiștii care l-au găsit pe Ayan, copilul de 2 ani dispărut din Botoșani: ”Manu, Laur şi Ionuţ sunt eroii zilei!”
Băieţelul de doi ani din judeţul Botoşani care era căutat de peste 200 de persoane după ce a fost dat dispărut duminică, 18 martie, fost găsit în viaţă, luni, la circa trei kilometri de...
#Sofer, #Iasi, #condamnare, #inchisoare cu suspendare, #mita, #politisti, #alcoolemie , #politie