Soric ar fi avertizat clanul Mararu in cazul unei plangeri de furt

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 19:14
4467 citiri
Soric ar fi avertizat clanul Mararu in cazul unei plangeri de furt
Foto: Arhiva

Mai multe documente ajunse in presa ar putea proba in instanta faptul ca, in 2008, seful Politiei din Piatra Neamt, Aureliu Soric, a fost sesizat in legatura cu tentativa clanului Mararu de a intra in posesia unui hotel prin metoda "sabia la gat", dar in loc sa ia masuri, Soric i-a avertizat pe interlopi.

Jurnalistii de la Romania Liberadetin inscrisuri din care ar rezulta ca Aureliu Soric si Serviciul de Investigatii Criminale Piatra Neamt nu numai ca nu au investigat o tentativa de a fura un hotel din statiunea Durau cu metoda "sabia la gat", ci chiar i-au avertizat pe liderii interlopi Mararu.

Sesizarea a fost in iunie 2008 si nici pana astazi nu i s-a dat curs.

In plangerea inaintata de Ion Grumazescu, se arata ca la hotel a descins un grup de racketi moldoveni si ucraineni, care a cerut in numele lui Gheorghita Mararu cheile imobilului. In caz contrar, responsabilii hotelului au fost amenintati cu moartea. "Noi atunci am recunoscut in scris ca le dam hotelul, ca sa scapam, dar apoi am deschis proces", a declarat Grumazescu pentru Romania Libera, precizand totodata ca imediat dupa incident a inaintat un memoriu catre Aurelian Soric.

"In nici 24 de ore, Gheorghita Mararu a fost informat de Soric, pentru ca cei care m-au anuntat au povestit exact ce i-am spus eu lui Soric", a mai sustinut Grumazescu.

Mai mult, acesta afirma ca Aurelian Soric a repartizat plangerea lui Grumazescu ofiterului Loboda, "cu care ma intalneam in padure pentru ca ii era frica sa ma primeasca in birou".

La cateva zile, patronii hotelului ar fi fost trimisi de insusi Soric la o intalnire cu Gheorghita Mararu, unde acestora li s-a pus sabia la gat pentru a semna cedarea hotelului. "Norocul lor ca stampila societatii era la mine, altfel acum nu mai aveau imobilul", spune Grumazescu.

Ulterior, acesta a amenintat ca se va plange la minister, iar dupa ce patronii "au platit sulta", intreaga afacere a fost musamalizata.

Potrivit unor surse din MAI, Aureliu Vasea Soric va fi demis de la conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, dupa ce raportul Corpului de Control trimis in inspectie la Neamt va ajunge pe masa ministrului Traian Igas.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Aurelian Soric Mararu, #plangere Soric Mararu , #politie