Sute de vitezomani, amendati de politie pe autostrazile din Romania

Luni, 14 Septembrie 2020, ora 10:55
2722 citiri
Sute de vitezomani, amendati de politie pe autostrazile din Romania
Foto: Facebook/Politia Capitalei

Aproape 250 de soferi care au depasit viteza legala pe autostrazi au fost depistati de politistii rutieri, in acest week-end. Acestia au fost sanctionati contraventional si, celor care au depasit cu mai mult de 50 km/h viteza legala, le-au fost retinute permisele de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule.

"In perioada 12-13 septembrie 2020, politisti rutieri au actionat pe autostrazi pentru prevenirea evenimentelor rutiere si asigurarea fluentei traficului.

Pe parcursul celor doua zile, politistii Brigazii Autostrazi au depistat 248 de soferi care au depasit limita legala de viteza, iar in 74 de cazuri au retinut permisul de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile", a transmis Politia.

Masini defecte, pe drumurile tarii

De asemenea, politistii au depistat cinci persoane care nu foloseau centura de siguranta, doua autoturisme care prezentau defectiuni tehnice, iar cate o sanctiune a fost aplicata pentru oprire neregulamentara pe banda de urgenta, folosirea incorecta a luminilor si lipsa sistemului de retentie pentru copii.

Totodata, pentru neregulile constatate in trafic, politistii care actioneaza pe autostrazi au retinut doua certificate de inmatriculare.

Sofer drogat, prins de politie

La data de 13 septembrie 2020, politistii care actioneaza pe autostrada A1 Ramnicu Valcea - Deva au depistat un barbat, de 20 de ani, pe sensul spre Ramnicu Valcea, care se afla sub influenta substantelor psihoactive, respectiv cannabis. De asemenea, soferul care avea permisul de mai putin de un an, a fost inregistrat de aparatul radar conducand cu viteza de 187 km/h. In cauza, a fost intocmit dosar penal in care se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta substantelor psihoactive, tanarul fiind sanctionat si pentru depasirea vitezei legale.

Circulau cu peste 200 de km/h

La aceeasi data, pe acelasi sens de mers al autostrazii mentionate, politistii rutieri au depistat patru soferi care conduceau cu vitezele de 215 km/h (2 soferi), 211 km/h si 217 km/h. In toate cazurile a fost retinut permisul de conducere si au fost aplicate sanctiuni contraventionale.

In dupa-amiaza zilei de ieri, politistii rutieri au depistat pe Autostrada A3, tronsonul Campia Turzii - Nadaselu, doi soferi care conduceau cu vitezele de 204 km/h, respectiv 225 km/h. In ambele cazuri a fost retinut permisul de conducere si au fost aplicate sanctiuni contraventionale.

Ce riscati daca nu respectati limita legala de viteza

Politia Romana reaminteste ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, viteza maxima admisa pe autostrada este de 130 km/h. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca limita maxima se poate modifica, pentru motive legate de siguranta rutiera, atunci cand se circula in conditii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda.

Totodata, se aplica sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Politia Capitalei a dat amenzi de 100.000 de lei unor terase, baruri si restaurante, deoarece nu se respectau masurile de combatere a pandemiei de COVID-19

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
#politie, #Amenzi, #autostrazi, #soferi beti, #vitezomani , #politie