Tânărul care a lovit la Botoșani un taximetrist şi a fugit cu maşina acestuia s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 09:31
1267 citiri
Tânărul care a lovit la Botoșani un taximetrist şi a fugit cu maşina acestuia s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului
Echipa de poliție în misiune FOTO Facebook/ Poliția Română

Tânărul din Constanţa care a agresat un taximetrist, apoi a fugit cu maşina acestuia, s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul comiterii faptelor, a anunţat, miercuri, 10 noiembrie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 32 de ani emana o puternică halenă alcoolică, însă nu a putut fi testat din cauza stării în care se afla. Acestuia i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

"Cercetările au fost extinse şi pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului", a afirmat Nenişcu.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

El este acuzat că, în cursul zilei de marţi, a lovit un taximetrist şi a fugit cu maşina acestuia. Bărbatul comandase o cursă cu autoturismul care circula în regim de taxi, iar pe raza localităţii Suharău l-a agresat pe şofer, l-a determinat să coboare, apoi şi-a continuat drumul la volan.

Agresorul a ignorat semnalele poliţiştilor, oprindu-se abia după ce a provocat un accident. La scurt timp, el a coborât din maşină şi a fugit pe câmp, iar poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru a-l prinde.

"Echipajul de poliţie direcţionat la faţa locului a depistat în trafic autovehiculul, pe un drum sătesc din apropierea localităţii Smârdan, pornind în urmărirea acestuia, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

Şoferul nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate în mod repetat, continuându-şi deplasarea până în momentul în care a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în impact cu un mal de pământ. Ulterior, bărbatul a abandonat vehiculul şi a fugit pe un câmp. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, executând zece focuri de avertisment, în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale. În scurt timp s-a reuşit prinderea sa, acesta fiind imobilizat şi apoi identificat", a afirmat Nenişcu.

Bărbatul este cercetat pentru tâlhărie calificată, dar şi pentru comiterea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Căpușele au trimis zeci de oameni la Urgențe. Ce trebuie făcut pentru a nu mai ajunge la spital
Zeci de botoșăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe, în intervalul 1-15 aprilie. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean "Mavromati", 26 de...
#politie, #tanar retinut, #Botosani, #taxi, #masina furata, #alcoolemie , #politie