Tanar din Arges, cercetat penal dupa ce si-a asmutit cainele de lupta impotriva unui alt catel

Luni, 08 Iunie 2020, ora 01:30
5504 citiri
Tanar din Arges, cercetat penal dupa ce si-a asmutit cainele de lupta impotriva unui alt catel

Un tanar din judetul Arges este cercetat pentru ucidere a animalelor, cu intentie, fara drept, dupa ce s-a filmat in timp ce isi asmute cainele de lupta pe un alt catel, legat de un gard, si in timp ce loveste cu picioarele in cap animalul care nu se poate apara. Faptele au avut loc la inceputul anului si au fost sesizate la Politie in luna martie.

Imaginile filmate arata cum un caine de lupta este asmutit asupra unui alt catel, care este strans legat de un gard. In timp ce cainele lasat liber musca din cainele imobilizat, cel care face filmarea loveste cu picioarele in cap animalul fara aparare. Filmarea a fost facuta publica sambata seara de catre Tudor Ionescu, consilier in Consiliul General al Capitalei si militant pentru drepturile animalelor.

Conform postarii de pe pagina de Facebook a politicanului, cel care a realizat filmarea este din satul Hulubesti, comuna Bughea de Jos, judetul Arges. Conform lui Ionescu, filmarea a fost facuta in luna februarie, iar cainele agresat avea stapan care a si depus plangere la Politie.

"Fapta se petrece undeva prin februarie, insa desi s-a depus plangere la politie, inca nu s-au luat masuri‼️ Sunt luni de zile de atunci, iar individul este in libertate, si comite mereu astfel de fapte din spusele vecinilor" sustine Ionescu, indemnandu-i pe cei care il urmaresc sa semneze o petitie pe pagina de internet a Politiei Arges.

Dupa aparitia filmarii in spatiul public, IPJ Arges a anuntat, duminica, faptul ca tanarul in varsta de 22 de ani s-ar fi filmat singur, posibil in cursul lunii ianuarie a acestui an.

"Fapta a fost sesizata in cursul lunii martie 2020, pe parcursul starii de urgenta, de catre proprietarul celuilalt caine care apare in filmare. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere a animalelor, cu intentie, fara drept, fapta prevazuta de Legea 205 din 2004, privind protectia animalelor, cauza in care se desfasoara cercetari sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Campulung", anunta IPJ Arges.

Politistii au constatat, in urma verificarilor, ca tanarul nu mai detine cainele din filmare, care ar fi fost instrainat anterior momentului la care politistii au fost sesizati.

"De asemenea, de la momentul sesizarii pana in prezent, precum si anterior momentului la care a fost formulata plangerea, nu au mai existat sesizari cu privire la alte fapte de asemenea natura care sa il priveasca pe tanarul in cauza", mentioneaza oficialii Politiei Arges.

Citeste si:
Cine este Iulian Dumitrescu, numele vehiculat pentru portofoliul Transporturilor. Trecutul pătat al președintelui CJ Prahova
Cine este Iulian Dumitrescu, numele vehiculat pentru portofoliul Transporturilor. Trecutul pătat al președintelui CJ Prahova
Iulian Dumitrescu este numele vehiculat de Partidul Naţional Liberal pentru a prelua portofoliul de ministru al Transporturilor în Executivul condus de generalul în rezervă Nicolae Ciucă,...
Florin Cîțu va fi noul președinte al Senatului SURSE
Florin Cîțu va fi noul președinte al Senatului SURSE
Liderul PNL Florin Cîțu va primi șefia Senatului, după ce a fost sacrificat de președintele Klaus Iohannis, susțin surse liberale. La Camera Deputaților, noul președinte ar putea fi Kelemen...
Sursa: NEWS.RO