Amenințarea unui taximetrist la adresa polițistului care l-a oprit în trafic: "Crezi că vei fi mereu îmbrăcat în uniformă?" VIDEO

Vineri, 13 August 2021, ora 18:02
4907 citiri
Amenințarea unui taximetrist la adresa polițistului care l-a oprit în trafic: "Crezi că vei fi mereu îmbrăcat în uniformă?" VIDEO
Polițistul i-a cerut șoferului să oprească motorul mașinii FOTO captura Facebook/ Sindicatul Europol

Un taaximetrist din Ploiești l-a amenințat pe polițistul care l-a oprit în trafic, pe 12 august, pe Șoseaua Vestului, anunță Sindicatul Europol într-o postare pe pagina de Facebook:

"Crezi că vei fi mereu îmbrăcat în uniformă? Ne întâlnim noi în timpul liber și vezi tu!"

Acestea au fost amenințările adresate de către un șofer unui polițist în sediul Biroului Rutier Ploiești.

Totul a început ieri, în jurul orei 20:00, când membrii unui echipaj de Poliție Rutiera au depistat în trafic, pe Șoseaua Vestului din Municipiul Ploiești, un taximetrist în vârstă de 33 de ani care nu purta centura de siguranță și vorbea la telefon fără a avea un dispozitiv hands-free in functiune.

La momentul interceptării în trafic, șoferul a fost extrem de iritat pentru că polițiștii "s-au găsit să-l oprească tocmai pe el", spunându-le că nu dorește să le înmâneze documentele si ulterior, punându-se în mișcare către direcția unuia dintre agenții de poliție, fiind cât pe ce să-l acroșeze.

Întrucât integritatea fizică i-a fost pusă în pericol, colegul nostru l-a somat cu armamentul din dotare fără a executa vreun foc, solicitându-i șoferului să oprească motorul mașinii, acesta conformându-se după ce la fața locului au sosit și alte echipaje în sprijin pentru a-l conduce la sediul poliției.

La sediul Biroului Rutier Ploiesti, în prezența a 5 polițiști, individul în cauză l-a amenințat pe colegul nostru care îl somase să oprească motorul mașinii întrucât comportamentul său reprezenta un real pericol pentru ceilalți participanți la traficul rutier, spunându-i agentului de politie să nu creadă că stă 24 din 24 de ore îmbrăcat în uniformă,că îl va întâlni în timpul liber și va vedea el.

Colegul nostru și-a sesizat imediat superiorii cu privire la ultrajul comis asupra sa, însă procurorul de caz a precizat că nu se impune măsură reținerii întrucât individul nu prezintă pericol public.

În continuare constatăm dubla măsură în ceea ce privește infracțiunile de ultraj, în contextul în care în cursul acestui an, un bărbat a fost arestat preventiv doar pentru că a amenințat un judecător prin intermediul unui document transmis prin fax la Judecătoria Sighetu Marmației.

Ne întrebăm cum ar mai putea polițiștii să-și facă datoria cu devotament și curaj pentru a-i apăra pe cetățeni dacă inclusiv procurorii tratează cu o lejeritate exagerată faptele de ultraj comise comise împotriva polițiștilor și cât de în siguranță ar mai trebui să se simtă simplii cetățeni în aceste condiții...".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Poliţistul de la secţia 4 Ploieşti acuzat de viol de către o femeie de 36 de ani susține că a chemat-o pe aceasta la el acasă şi că au întreţinut relaţii sexuale, dar au fost...
Amenințare dură a Iranului la adresa instalațiilor nucleare israeliene. "Mâinile noastre sunt pe trăgaci"
Amenințare dură a Iranului la adresa instalațiilor nucleare israeliene. "Mâinile noastre sunt pe trăgaci"
Doctrina nucleară a Iranului ar putea fi revizuită, susține un comandant de rang înalt al Gărzilor Revoluționare Iraniene, potrivit agenției de media de stat Tasnim, citată de Sky News....
#taximetrist, #Ploiesti, #amenintare, #politist, #somare armament , #politie