Timis: Nuntasi bagati in spital de un clan de rromi

Luni, 23 Iunie 2008, ora 11:58
2159 citiri
Timis: Nuntasi bagati in spital de un clan de rromi

Zeci de persoane care participau la o nunta intr-un restaurant din Lugoj au fost atacate, sambata seara, de un grup de rromi, suparati ca masinile nuntasilor erau parcate in fata casei lor.

In timpul conflictului, atacatorii au fost batuti si ei de nuntasi si numai interventia jandarmilor a pus, oarecum, capat conflictului, informeaza Evenimentul Zilei, in editia online.

In urma scandalului sase persoane au fost transportate la Spitalul Municipal si au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Agresorii, care fac parte din clanul Caldaras, au spart, cu batele, geamurile autoturismelor parcate in fata casei lor si i-au lovit pe proprietari, dupa care au navalit in restaurant impartind lovituri si celorlalti nuntasi.

"Au fost amendate cateva persoane pentru tulburarea linistii si ordinii publice, dar asteptam ca medicii legisti sa se pronunte luni in legatura cu starea ranitilor si numarul de zile de ingrijiri medicale de care acestia au nevoie. Vor fi intocmite si dosare penale pe numele persoanelor de etnie rroma care se fac vinovate de comiterea mai multor infractiuni, dar acest lucru se va face dupa identificarea participantilor la conflict", a declarat subinspectorul Mihaela Papa, purtator de cuvant al IPJ Timis.

In Lugoj, conflictele de acest gen au devenit frecvente in ultima perioada, iar situatia risca sa scape de sub controlul autoritatilor.

In urma cu doua saptamani, comisarul Dan Lupulescu a cerut sa fie demis din functia de sef al politiei tocmai pentru faptul ca nu a putut gestiona scandalurile provocate de clanurile de rromi.

"De mai multa vreme, clanurile de rromi din Lugoj incearca sa-si impuna punctul de vedere prin altercatii in strada. Sub nici o forma nu vom tolera asa ceva", sustine comisarul-sef Sandel Palade, comandantul IPJ Timis.

Citeste si:
Caz șocant în Dolj. O femeie și-a legat nepoata de 10 ani cu lanțul de piciorul patului
Caz șocant în Dolj. O femeie și-a legat nepoata de 10 ani cu lanțul de piciorul patului
O femeie din judeţul Dolj este cercetată pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal după ce poliţiştii au găsit-o pe nepoata acesteia, în vârstă de 10 ani,...
Maria Iordănescu a renunțat să-l pună naș pe Gigi Becali. Sora selecționerului a dezvăluit de ce a luat această decizie
Maria Iordănescu a renunțat să-l pună naș pe Gigi Becali. Sora selecționerului a dezvăluit de ce a luat această decizie
Maria Iordănescu, fiica lui Anghel Iordănescu, s-a căsătorit săptămâna trecută și a a avut alt naș, nu Gigi Becali, așa cum se zvonea. Tânăra a povestit la Prima TV, postul unde...