"Tunul anului": O escrocherie piramidala cu asigurari medicale

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 12:05
10043 citiri
"Tunul anului": O escrocherie piramidala cu asigurari medicale

Autoritatile avertizeaza ca o noua mega-afacere piramidala se extinde cu repeziciune in tara profitand de ignoranta si saracia romanilor.

Tot mai multe firme anonime promit castiguri uriase din colectarea de adeziuni la viitoarele case private de asigurari de sanatate, in conditiile in care nici macar nu a aparut proiectul noii legi a sanatatii, informeaza TVR.

Cum functioneaza noua schema piramidala? Internetul este plin de asa-zise anunturi de oferte de "cursuri" pentru viitori agenti pentru colectarea de asigurari de sanatate. Cel care cade in plasa plateste o taxa care poate ajunge si pana la 100 de lei in schimbul careia nu primeste niciun certificat de absolvire al acestor asa-zise cursuri, ci doar promisiuni de zeci de mii de euro, atentie! dupa aparitia legii a carei forma nici nu este cunoscuta deocamdata.

Intr-o convorbire telefonica inregistrata de jurnalistii de la TVR, un astfel de fals agent spune ca afacerea este "tunul anului" pentru ca oricum asigurarile de sanatate vor fi obligatorii. "Puteti sa castigati 10.000 de euro, 20.000 de euro, foarte usor. E tunul anului la propriu! Nu o sa mai apara asa ceva in viata noastra niciodata", isi ademeneste el interlocutorul.

De asemenea, o societate din Ramnicu Valcea care are 3 angajati si un capital social de 200 de lei promite excursii exotice, apartamente si autoturisme de lux celor care platesc acum taxa pentru a deveni, cine stie cand, intermediari de asigurari de sanatate.

Nu dati copii de pe buletin si nu semnati pe tabele fara valoare juridica!

Aproape zilnic se fac prezentari in toata tara. Sunt chiar si cadre medicale care fac racolari. Unor pacienti li s-a spus chiar ca vor ramane in afara sistemului de asigurari de sanatate, daca nu se inscriu pe o lista de adeziuni.

"Fac un apel la asigurati sa nu cada prada acestor informatii care sunt false. Nu dati copii de pe buletin nici macar medicului de familie, pentru ca medicul de familie are datele dumneavoastra personale si nu e nevoie sa semnati pe tabele care nu au nicio valoare juridica", a declarat Rodica Marginean, director Casa de Asigurari de Sanatate Valcea.

Potrivit legii, procedeele piramidale sunt strict interzise in domeniul asigurarilor, iar firmele care racoleaza agentii in acest mod nu sunt autorizate.

"Aceste forme nu au nicio legatura cu asigurarile de sanatate, cu orice alte forme de asigurari", precizeaza si Marilena Nemes, director juridic la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Aurelia Cristea, reprezentant al pietei de brokeraj, fost membri CSA, avertizeaza: "Nefiind autorizat, fiind interzis prin lege, sistemul piramidal este o pacaleala si o hotie. Afecteaza intreg sistemul de asigurari pentru ca va crea la un moment dat o neincredere in ceea ce inseamna acest sistem si e o concurenta neloiala la adresa intermediarilor care sunt autorizati".

Brokerii autorizati vor sa faca plangeri penale pentru firmele care racoleaza asa-zisii agenti pentru reforma sanatatii.

Marilena Nemes mai spune ca taxa de inscriere la aceste cursuri neautorizate si fara niciun rezultat depinde de la firma la firma, de la 60 de lei la 100 de lei. Oamenii platesc, pierd timpul, iar la final nu obtin niciun certificat de calificare sau vreo diploma.

"Nu primesc nimic decat promisiuni: daca va fi o lege vor obtine niste profituri. Dar nu se stie de cat si cum, dupa cum nu se stie inca forma oficiala a proiectului de lege", conchide Marilena Nemes.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#escrocherie piramidala asigurari sanatate, #asigurari private sanatate, #sistem piramidal , #politie