Un barbat a adus ilegal in tara teste pentru coronavirus, apoi a incercat sa le vanda pe Internet

Vineri, 20 Martie 2020, ora 16:45
4537 citiri
Un barbat a adus ilegal in tara teste pentru coronavirus, apoi a incercat sa le vanda pe Internet
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii din Capitala au deschis o ancheta dupa ce un barbat promova pe Internet vanzarea unor teste pentru depistarea coronavirusului, existand suspiciunea ca, atunci cand le-a importat, acesta a prezentat autoritatii vamale o declaratie de conformitate pe care era trecut un alt produs. Autoritatile au ridicat peste 2.500 de teste, urmand a se stabili daca ele pot fi comercializate in Romania.

Potrivit Politiei Capitalei, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice sector 3 s-au sesizat din oficiu, joi, despre faptul ca un barbat de 43 de ani promoveaza pe diverse retele online vanzarea unor teste pentru depistarea virusului COVID-19.

"Din datele obtinute pana la acest moment a rezultat ca produsele respective provin din import, iar barbatul, in numele unei societati, ar fi prezentat Autoritatii Vamale o declaratie de conformitate in cuprinsul careia este trecut un alt produs farmaceutic, existand o suspiciune cu privire la faptul ca pentru produsele importate a fost folosita o declaratie de conformitate nereala, care nu acopera produsul importat.

In baza informatiilor furnizate de Agentia Nationala a Medicamentului, a rezultat ca la data respectiva, produsul respectiv nu putea fi introdus pe piata in mod legal", arata sursa citata.

Astfel, au fost ridicate de la autoritatea vamala peste 2.500 de teste, urmand a se stabili daca produsul poate fi comercializat pe teritoriul Romaniei.

Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, sub aspectul savarsirii infractiunii de folosirea la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se refera la alte marfuri sau bunuri decat cele prezentate in vama.

Citeste si 308 cazuri de coronavirus in Romania. 11 pacienti sunt la Terapie Intensiva, unii in stare grava

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#teste coronavirus candute internet , #politie
Comentarii
Poza cartophil
cartophil
rank 5
Poza ORCA
ORCA
rank 5
Un singur om procura mai multe teste decit statul Roman.